Hlavní obsah

Hašek proti Chicagu: starý dobrý Dominátor

CHICAGO/PRAHA

Na nedostatek práce si nestěžoval po utkání s Chicagem brankář Detroitu Dominik Hašek. Český veterán ve čtvrtek devětadvaceti zákroky výrazně pomohl Rudým křídlům k těsnému vítězství 3:2. "Pokud dokážete vyhrát vyrovnaný zápas, zvedne vám to sebevědomí," pochvaloval si Hašek po utkání.

Článek

Jak poznamenala agentura AP, Hašek ohromil několika efektními zákroky při oslabení hned na konci první desetiminutovky první třetiny. Střelci Chicaga na jednačtyřicetiletého veterána nevyzráli, ani když se dvakrát ocitl na zádech. "Měl jsem dost práce během celého zápasu, ale při té přesilovce jsem se měl skutečně co ohánět. V jednu chvíli jsme snad zasahoval čtyřikrát během dvou sekund," oddechl si český brankář po utkání.

Detroitu se Haškovou zásluhou podařilo v první třetině ubránit jednobrankové vedení, které zařídil už ve čtvrté minutě Henrik Zetterberg. V dalších částech zápasu se diváci dočkali střídavě dvou branek na obou stranách a Red Wings dotáhli vyrovnaný zápas do vítězného konce. "Bylo to těsné. Pokud ale dokážete vyhrát vyrovnaný zápas, zvedne vám to sebevědomí. Výsledky 2:1, 3:2, to jsou zápasy, které je dobré vyhrát. Je to dobrá průprava na play-off. Navíc na mě šlo poprvé v sezóně víc než třicet střel, takže jsem s výhrou maximálně spokojený," mínil Hašek.

Chicago si připsalo teprve první prohru v základní hrací době pod novým koučem Denisem Savardem. K otočení vývoje zápasu tentokrát nepomohl ani Martin Havlát, který se minulý víkend vrátil ve famózní formě do sestavy po devatenáctizápasové pauze způsobené zraněním kotníku.

"Havlát představuje v dresu Chicaga velkou zbraň. Pod novým koučem se jim daří, očekávali jsme těžký a vyrovnaný zápas. Šance byly na obou stranách, nám se dařilo při oslabení a skvěle zachytal Hašek," líčil po utkání kouč Detroitu Mike Babcock. "Škoda, že jsme nedotáhli zápas k vítězství. Výsledek netěší, ale s předvedenou hrou jsem velmi spokojený. Hašek byl vážně výborný," přidal poklonu brankáři soupeře trenér Savard.

Reklama

Související témata: