Hlavní obsah

Kanadský miliardář hokejisty Pittsburghu Penguins nekoupí

PITTSBURGH

Miliardář Jim Balsillie nakonec hokejový klub Pittsburgh Penguins nekoupí. Zástupci dvojnásobného vítěze Stanleyova poháru v pátek oznámili, že kanadský podnikatel stáhl svou nabídku. V říjnu se přitom Balsillie dohodl s nynějšími majiteli Penguins v čele s legendárním útočníkem Mariem Lemieuxem, že klub získá za 175 miliónů dolarů.

Článek

Tento plán však zkrachoval při následných jednáních s vedením NHL, které podle neoficiálních informací těsně před chystaným uzavřením smlouvy předložilo Balsilliemu řadu podmínek, s nimiž nesouhlasil.

Představitelé soutěže po něm údajně žádali, aby se zavázal udržet Penguins v Pittsburghu za každých okolností. Navíc měl souhlasit s tím, že vedení ligy bude mít možnost získat kontrolu na klubem, pokud by to považovalo za nutné.

Balsillie měl původně v úmyslu přestěhovat klub do kanadského Hamiltonu nedaleko sídla své firmy, která vyrábí zařízení pro bezdrátový přenos dat. Později však souhlasil s tím, že tým zůstane v Pittsburghu, kde pro něj vyroste nová hala místo zastaralé Mellon Areny.

Lemieux tak dál musí hledat investora pro klub, který pomohl zachránit po bankrotu v roce 1999. Nové zájemce by mohl přilákat výkonnostní vzestup Penguins, o který se starají především hvězdní mladíci Sidney Crosby a Jevgenij Malkin.

Reklama

Související témata: