Hlavní obsah

Anaheim povolal českého obránce Šustra z farmy

Český hokejový obránce Andrej Šustr se po měsíci vrátil z farmy v San Diegu do prvního týmu Anaheimu. Sedmadvacetiletý hráč byl povolán spolu s dalším bekem Andym Welinským, opačným směrem putoval zadák Josh Mahura.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový obránce Andrej Šustr na srazu hokejové reprezentace.

Článek

Šustr po více než pěti letech strávených v Tampě Bay podepsal v červenci roční jednocestnou smlouvu s Anaheimem na 1,3 milionu dolarů. Před odchodem do San Diega dostal příležitost jen ve čtyřech z 11 zápasů Ducks a nebodoval v nich. Vyslal šest střel na branku, připsal si jeden kladný bod v bilanci plus/minus a inkasoval šest trestných minut.

V AHL předtím hrál Šustr naposledy v sezoně 2013/14, kdy nastupoval za záložní tým Tampy Bay Syracuse Crunch. V této sezoně sehrál za San Diego Gulls v AHL sedm utkání a připsal si jednu přihrávku.

Účastník Světového poháru v Torontu v roce 2016 se prosadil do NHL po působení na University of Nebraska-Omaha v NCAA a v březnu 2013 podepsal jako nedraftovaný hráč dvouletou nováčkovskou smlouvu. V NHL má na kontě 323 utkání a 63 bodů za deset branek a 53 asistencí. V 46 duelech play off zaznamenal pět bodů za dvě trefy a tři přihrávky.

Reklama

Související témata: