Hlavní obsah

Překvapivě skvělý! V zámoří zařadili českého náhradníka mezi nečekané hrdiny NHL

Zatímco přední příčky v pořadí střelců či procentuálně nejúspěšnějších gólmanů zatím okupují v hokejové NHL poměrně očekávaná jména, zároveň na sebe pravidelně dokáží strhnout pozornost hráči, u nichž by to před sezonou asi jen málokdo předpokládal. Zámořský server The Hockey News vybral pětici nečekaných hrdinů, do níž zařadil i českého gólmana Davida Ritticha.

Foto: Bruce Fedyck, Reuters

Český brankář David Rittich (33) prožívá v NHL vydařené období.

Článek

The Hockey News (THN) upozorňuje na to, že v brankovišti Calgary je to od dob Miikky Kiprusoffa velká bída, kterou jen podtrhuje aktuální trápení Mikea Smitha. Záchrana ale přišla od Ritticha.

„Úspěšnost 90,4 procent z 21 zápasů minulé sezony nenaznačovala zrovna naděje, že by se z náhradního brankáře Calgary stal spasitel. Jenže bilance z této sezóny může vše změnit. ´Big Save Dave´, jak gólmana fanoušci Calgary přezdívají, přinesl do brankoviště Flames stabilitu. Rittich si zaslouží svůj díl slávy za klíčovou roli, kterou sehrál v posunu týmu do čela Pacifické divize," píše THN.

Český gólman odchytal v tomto ročníku od začátku jedenáct duelů, celkem zasáhl do čtrnácti utkání a drží si průměr 2,39 inkasovaného gólu na zápas.

Vedle Ritticha zařadil server do vybrané pětice nepravděpodobných hrdinů také obránce Ottawy Thomase Chabota, forvarda Montrealu Maxe Domiho, zadáka Columbusu Ryana Murrayho a útočníka Vegas Alexe Tucha.

Reklama

Související témata: