Hlavní obsah

San Jose - Carolina 5:1Parádní český večer! Hertl zakončil skvělou kombinaci Sharks, poprvé bodoval Šimek. Trefil se i Kaše

Aktualizováno

Skvělé představení a výhru 5:1 nad Carolinou mají za sebou v dresu San Jose Tomáš Hertl a Radim Šimek. Exslávistický útočník byl na konci parádní kombinace Sharks, po které zvyšoval na 2:0, Šimek si pro změnu připsal už ve svém druhém startu v NHL premiérový bod, když nahrával na třetí branku domácích. Gólem pomohl k vítězství Anaheimu nad Chicagem (4:2) i Ondřej Kaše. Až do samostatných nájezdů dospěla bitva mezi St. Louis a Edmontonem. V nich byli úspěšnější hokejisté Oilers, vítěznou trefu si připsal Connor McDavid.

Foto: Jeff Chiu, ČTK/AP

Tomáš Hertl se postaral o třetí branku San Jose

Článek
Fotogalerie

Skvělý vstup do utkání měli domácí hokejisté St. Louis, když po brankách Barbaševa a Schenna vedli po 14 minutách nad Edmontonem již 2:0. Tím však také jejich střelecká produktivita skončila. Hosté díky brance Nugenta-Hopkinse v 25. minutě utkání snížili, 56 sekund před koncem pak poslal zápas do prodloužení bombou od modré Klefbom.

V něm se fanoušci branky nedočkali, o bodu navíc tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. Hned v tom úvodním se trefil za domácí Bozak, Nugent-Hopkins však dokázal vzápětí odpovědět. Ve druhé sérii na neúspěšný pokus Tarasenka reagoval brankou McDavid a když ve třetí sérii neuspěl Schenn, bylo o vítězi rozhodnuto.

Oilers patří v tabulce Západní konference desáté místo, St. Louis je až předposlední s jednobodovým náskokem na poslední Los Angeles.

Sestřih zápasu St. Louis - Edmonton

San Jose přejelo Carolinu

Po vítězství nad Montrealem si druhé vítězství v řadě připsali hokejisté San Jose, kteří si poradili s Carolinou jasně 5:1. Domácí se dostali do vedení už ve 4. minutě utkání, kdy Goodrow poprvé překonal McElhineyho, který v brance Hurikánů dostal přednost před Petrem Mrázkem.

Parádní akci si Sharks schovali do 11. minuty utkání, kdy v přesilové hře rozebrali skvělou kombinací obrannou čtveřici Hurricanes. Na jejím konci stál Tomáš Hertl, který zakončoval do prázdné branky. Zásadní roli na jeho trefě měli Labanc a Karlsson, kteří si připsali asistenci.

Další dvě branky přidalo San Jose ve druhé třetině. V 29. minutě se trefil Timo Meier, když tečoval nahození Radima Šimka od modré čáry, český obránce si tak připsal ve svém druhém zápase v NHL premiérový bod. Čtvrtý zářez přidal v 36. minutě Pavelski.

Sestřih zápasu San Jose - Caroline

Šanci na zvrat pak vrátil hostům v 39. minutě Wallmark, který využil přesilovou hru a snížil na 1:4. Žraloci si však výsledek utkání pohlídali, na čtyřbrankový rozdíl zvyšoval v 56. minutě zápasu Sorensen.

Skvělý vstup zařídil vedení pro Anaheim

Výborný vstup do utkání proti Chicagu měli hokejisté Anaheimu. Do dvoubrankového vedení se Ducks dostali v rozmezí dvaceti sekund, kdy na první branku Montoura z šesté minuty navázal přesnou střelou Sprong.

Ani to však Jestřáby nezlomilo. Naději Blackhawsk vrátil v 28. minutě Gustafsson, který snížil na 1:2, o vyrovnání se ještě do konce druhé třetiny postaral DeBrincat.

Sestřih zápasu Anaheim - Chicago

Vedení vrátil domácím v závěrečné části Ondřej Kaše, který se trefil ve 45. minutě, definitivně zlomil odpor Chicaga trefou do prázdné branky při power play hostů Silfverberg.

Výsledky NHL:
St. Louis - Edmonton 2:3 po sam. nájezdech (2:0, 0:1, 0:1 - 0:0)
Branky: 7. Barbašev, 14. B. Schenn - 25. Nugent-Hopkins, 60. Klefbom, rozhodující sam. nájezd McDavid. Střely na branku: 30:36. Diváci: 16.551. Hvězdy zápasu: 1. McDavid, 2. Klefbom (oba Edmonton), 3. Allen (St. Louis).
San Jose - Carolina 5:1 (2:0, 2:1, 1:0)
Branky: 4. Goodrow, 11. Hertl, 29. Meier (Šimek), 36. Pavelski, 56. Sörensen - 39. Wallmark. Střely na branku: 23:40. Diváci: 17.119. Hvězdy zápasu: 1. M. Jones, 2. Meier, 3. J. Thornton (všichni San Jose).
Anaheim - Chicago 4:2 (2:0, 0:2, 2:0)
Branky: 6. Montour, 7. Sprong, 45. Kaše, 59. Silfverberg - 28. E. Gustafsson, 40. DeBrincat. Střely na branku: 32:27. Diváci: 15.696. Hvězdy zápasu: 1. Sprong, 2. Kaše (oba Anaheim), 3. E. Gustafsson (Chicago).

Reklama

Související témata: