Hlavní obsah

Pastrňákovy zářivé momenty i chyby! Za jeden zápas toho stihl opravdu hodně

Boston/Praha

Byl opět hodně vidět. Vstřelil gól, parťákovi z útoku na další nahrál, ale také soupeři namazal a neproměnil velkou šanci. David Pastrňák se stal ústřední postavou hokejistů Bostonu, kteří v nočnímu duelu NHL podlehli Tampě Bay (2:3).

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

David Pastrňák (88) z Bostonu neproměňuje svou velkou šanci v zápase proti Tampě Bay.

Článek

Vstup do utkání s lídrem Východní konference se českému útočníkovi povedl. Ve 3. minutě dorazil střelu spoluhráče a v osmadvacátém utkání vstřelil svůj dvacátý gól v sezoně. V historii kanadsko-americké soutěže vstřelil z tuzemských hráčů rychleji prvních dvacet gólů v ročníku jen Jaromír Jágr.

Pastrňák mohl na konci první třetiny své střelecké konto obohatit o další zásah. V obranném pásmu vyčíhl přihrávku Slováka Erika Černáka a rázem se ocitl v sólovém úniku. Tváří v tvář gólmanovi Louisi Domingueovi ale neuspěl. „Chybělo mi málo. Skvěle zasáhl betonem. Škoda, měl jsem jeho beton přehodit," komentoval Pastrňák svou neúspěšnou bekhendovou kličku. Brankář Tampy Bay přiznal, že ho český šikula obelstil a že puk chytil s vypětím všech sil. „Asi jsem měl vědět, že nemá dost místa na forhend. Ale povedlo se mi tam natáhnout beton, měl jsem štěstí," oddechl si.

I další Pastrňákův moment v zápase nedopadl pro Bruins úspěšně. Po námazu dvaadvacetiletého havířovského rodáka ujel v oslabení obraně Medvědů Anthony Cirelli a zajistil Bleskům klíčový dvougólový náskok.

Nejproduktivnější český hráč v NHL svou chybu částečně napravil dvě minuty před koncem třetí třetiny při hře bez brankáře. Po vyhraném buly přiťukl puk Davidu Krejčímu, jenž střelou od modré čáry prostřelil gólmana Tampy Bay a utnul svůj střelecký půst, který trval od 23. října. Zároveň se v klubové produktivitě všech dob vyrovnal na desáté příčce Camu Neelymu. Rodák ze Šternberku nasbíral v dresu Bruins, s nimiž v NHL spojil celou kariéru, 590 bodů (177+413).

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

David Pastrňák (88) z Bostonu se raduje po gólu proti Tampě, vpravo Brad Marchand.

Chris O'Meara

Skóre však Medvědi už vyrovnat nedokázali a prohráli potřetí v řadě. „Dvě třetiny jsme hráli dobře a pak si necháme dát ve třetí dva rychlé góly. To se nám nesmí stávat," litoval Pastrňák, který byl vyhlášen třetí hvězdou utkání.

Reklama

Související témata: