Hlavní obsah

Přerušovat rozhodčího se nevyplácí. Erupci nadšení vystřídalo ve Vegas zklamání

Las Vegas/Praha

Hodně kuriózní moment nabídl čtvrteční duel NHL mezi hokejisty Vegas a Chicaga. A fanoušci domácího celku díky tomu zjistili, že přerušovat rozhodčího, když mluví, se rozhodně nevyplácí.

Foto: John Locher, ČTK/AP

Kouč hokejistů Vegas Gerard Gallant v diskuzi s rozhodčím během utkání s Chicagem.

Článek

Do konce druhé třetiny zbývaly za nerozhodného stavu 2:2 dvě minuty, když se Rytířům podařilo překonat gólmana Crawforda. Zkušený sudí Gord Dwyer si však nebyl jistý, jestli po střele útočníka Lindberga nebyla porušena pravidla, takže o pomoc požádal kolegu u videa.

Když se Dwyer doslechl jeho verdikt, chystal se ho přednést fanouškům v hale, jak to je v NHL běžně zvykem. „Po přezkoumání u videa bylo zjištěno, že puk byl v brance dříve, než došlo k jejímu posunutí," sděloval hlavní arbitr a domácí příznivci začali slavit v domnění, že se jejich tým dostal do vedení.

Dokonce i infografika na televizních obrazovkách upozorňovala, že nováček minulé sezony vstřelil třetí gól.

Jenže Dwyer stále zůstával ve středovém kruhu a i komentátoři po pár vteřinách hlásili, že rozhodčí ještě ve svém projevu neskončil.

„Gól neplatí kvůli nedovolenému bránění brankáři," pokračoval Dwyer. Zákroku se dopustil český útočník Tomáš Nosek, jenž podle sudích nedovoleně najel do gólmana Crawforda (na videu akce začíná v čase 4:25).

Kouč Gerard Gallant si přesto vyžádal trenérskou výzvu, ta ale potvrdila provinění proti pravidlům. Gól nejenže neplatil, domácí navíc přišli o možnost vyžádat si ve zbylém průběhu utkání oddechový čas, jelikož s trenérskou výzvou Gallant neuspěl.

Hokejisty Vegas to ale nakonec nemuselo mrzet, nad Chicagem zvítězili 4:3.

Reklama

Související témata: