Hlavní obsah

Devastátor Kronwall! Islanders zlikvidoval nejlepšího střelce

Detroit/Praha

Hraniční hit Niklase Kronwalla je jedním z diskutovaných témat sobotní várky zápasů NHL. Člen Triple Gold Clubu za vítězství ve Stanley Cupu, na olympijských hrách a mistrovství světa a vyhlášený tvrďák si tentokrát už v úvodní třetině počkal na jednu z hvězd New Yorku Islanders Anderse Leeho a pro s 11 trefami nejlepšího střelce Ostrovanů po Švédově zákroku utkání skončilo.

Foto: Duane Burleson, ČTK/AP

Zadák Detroitu Niklas Kronwall sráží na led útočníka New Yorku Islanders Anderse Leeho.

Článek

Za zákrok nebyl sedmatřicetiletý Švéd potrestán, a tak vzal pomstu spoluhráče na starost Josh Bailey. Podívejte se v přiloženém videu, jak to celé dopadlo.

Kronwallowy zákroky jsou dlouhodobě jedním z vyhlášených témat napříč hokejovou veřejností. Jak vidíme v následujícím sestřihu, řada z nich je v rámci fair-play a jde především o zkušenost ostříleného rodáka ze Stockholmu a správný timing jeho hitů.

Jeho hit na Leeho nakonec nepotrestal rozhodčí, ale "spravedlnost" vzal do svých rukou Josh Bailey, který při první možné příležitosti, navíc bez kotouče, ostře zajel právě do švédského obránce. To se pro změnu nelíbilo Dylanu Larkinovi, který shodil rukavice a pustil se do soka v barvách Islanders. To už logicky pozornosti rozhodčích neuniklo a oba kohouti inkasovali 5 minutový trest, Bailey navíc dvě minuty za zákrok na Kronwalla.

Nervózní utkání nakonec dospělo až do prodloužení, ve kterém byli úspěšnější Ostrované a  a tak i přes ztrátu kanonýra mužstva mohli mít alespoň malý důvod k radosti.

Byl podle Vás hit Niklase Kronwalla čistý?
Ano, byl to čistý zákrok
73,2 %
Ne, byl to faul
26,8 %
Celkem hlasovalo 2752 čtenářů.

Reklama

Související témata: