Hlavní obsah

Český útočník vymyslel skvělou akci! A pochvala se jen hrnula

Ottawa/Praha

Ukázal svou jedinečnou vlastnost. Útočník David Krejčí znovu prokázal, jaké má hokejové myšlení. V nočním duelu NHL proti Ottawě skvělým pasem našel svého spoluhráče Toreyho Kruga, který teprve svým druhým gólem v sezoně rozhodl o vítězství Bostonu 2:1 v prodloužení.

Foto: Fred Chartrand, ČTK/AP

Hokejisté týmu Boston Bruins slaví vítězný gól v prodloužení utkání NHL s Ottawou. Na snímku střelec vítězné branky Torey Krug (47) s útočníky Bradem Marchandem (63) a Davidem Krejčím (46).

Článek

Se spoluhráči rozjeli pořádný kolotoč, který Krejčí okořenil parádní přihrávkou. A byl to právě český mazák, jenž celou akci začal. Postupem času si vyměnili puk všichni tři hráči Bruins až dvaatřicetiletý centr našel zcela volného Kruga, který skóroval.

„David vidí věci, které ostatní nevidí. Dokonce ani ti, kteří sedí na tribuně. Vymyslel skvělou akci a já měl to štěstí, být na jejím konci," vysekl Krejčímu poklonu Krug.

V podobném duchu se vyjádřil i Brad Marchard. „David je fenomenální hráč v tom, jak čte hru. V NHL je jen málo hráčů, kteří umí takto zpomalit hru a zároveň dají přihrávku přesně tam, kam chtějí."

Krejčí podruhé v řadě nastoupil v elitní formaci Medvědů společně se jmenovcem Pastrňákem a Marchandem. „Byl to jejich zápas. Na ledě doslova létali. S Davidem na centru jsou očividně velmi dobří, a to je přesně to, co potřebujeme," konstatoval trenér Bruce Cassidy.

Reklama