Hlavní obsah

Švédský nováček Pettersson je hvězdou týdne v NHL

Útočník Vancouveru Elias Pettersson byl v zámořské NHL vyhlášen nejlepším hráčem uplynulého týdne. Ocenění pro další hvězdy získali brankář Tampy Bay Louis Domingue a útočník Calgary Johnny Gaudreau.

Foto: Ben Nelms, ČTK/AP

Elias Pettersson byl vyhlášen hvězdou týdne

Článek

Dvacetiletý švédský hokejista pomohl v minulém týdnu Canucks dvěma vítěznými góly ke dvěma výhrám ve třech zápasech. Při prohře s Minnesotou si připsal jednu asistenci, v duelu s Nashvillem měl bilanci 1+1 a týden uzavřel druhým pětibodovým výkonem v kariéře v duelu se St. Louis. K výhře 6:1 pomohl gólem a čtyřmi přihrávkami.

Pettersson, kterého si Vancouver vybral na loňském draftu jako celkově pátého v pořadí, vede kanadské bodování nováčků s 30 body za 15 gólů a 15 asistencí.

Šestadvacetiletý Domingue vychytal v uplynulém týdnu Tampě vítězství ve všech třech zápasech s průměrem 1,33 branky na zápas a úspěšností zákroků 95,7 procenta.

O rok mladší Gaudreau byl druhým nejproduktivnějším hráčem ligy s bilancí dvou gólů a šesti asistencí. Dvěma brankami a dvěma přihrávkami pomohl k výhře 9:6 nad Columbusem, v dalších dvou zápasech zaznamenal vždy po dvou asistencích.

Reklama

Související témata: