Hlavní obsah

Vokoun je blízko návratu do branky Nashvillu

NASHVILLE

Návrat hokejového brankáře Tomáše Vokouna po zranění ruky do týmu Nashvillu se blíží. Podle klubových představitelů by se mohl v sestavě objevit dokonce během jednoho týdne. Nejpravděpodobněji však vypadá jeho start proti Anaheimu 9. ledna.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Tomáš Vokoun při tréninku české hokejové reprezentace ve Vídni.

Článek

Třicetiletý mistr světa z roku 2005, jenž chybí Nashvillu kvůli poraněným šlachám a menší zlomenině palce od 23. listopadu, trénoval v průběhu posledních dvou týdnů individuálně, ale již v úterý by se měl připojit k týmu. "Teď už se jen potřebuje dostat pár tréninky do rytmu a pohody," řekl listu Tennessean generální manažer Predators David Poile.

V této sezóně chytal Vokoun zatím jen v šestnácti zápasech z celkových 38, které Nashville odehrál. Jedenáct duelů z toho tým vyhrál při Vokounově průměru 2,49 inkasované branky na utkání.

Českého gólmana zastupuje v průběhu rekonvalescence třicetiletý Chris Mason, a protože si vede dobře, nemusí klub tlačit Vokouna k příliš rychlému návratu. Mason si zachytal ve 23 zápasech a měl průměr 2,38 obdržené branky na utkání a úspěšnost zákroků 92,5 procenta.

Reklama

Související témata: