Hlavní obsah

Martínek má zlomenou kost v noze a čeká ho měsíc pauza

NEW YORK

Českého hokejistu Radka Martínka čeká v zámořské NHL přibližně měsíční pauza kvůli zlomenině kosti v chodidle. Jeden z nejlepších obránců New Yorku Islanders v této sezóně se zranil už v úterním derby s Rangers, zápase ale dohrál a nastoupil i v dalším utkání s Ottawou. Teprve poté vyšetření ukázalo, že utrpěl frakturu.

Článek

"Radek byl naším bojovníkem, byl to asi náš nejvyrovnanější obránce," litoval trenér Ted Nolan ztráty jedné z opor. "Hodně o něm vypovídá, že dohrál zápas s Rangers i celé utkání s Ottawou, protože nechtěl vypadnout ze sestavy," dodal.

Teď ale český zadák bude týmu nějaký čas chybět. "Stejně tolik, jako ho budeme postrádat, se těšíme na to, až se vrátí ve stoprocentní formě. A vím, že i on bude nenávidět tu dobu, kdy bude mimo," dodal Nolan.

Třicetiletý dvojnásobný mistr světa působí v NHL pátou sezónu, všechny odehrál v dresu Islanders. V tomto ročníku nastoupil ke všem 36 zápasům, v nichž dal dva góly a na jedenáct přihrál. V bilanci plus-minus má Martínek na svém kontě patnáct kladných bodů.

Reklama