Hlavní obsah

Zmlkni, řval Ovečkin na Crosbyho a vyzýval ho k bitce. Pak Rus rozštípal svou hůl na pahýl

Washington/Praha

Rivalita mezi Washingtonem a Pittsburghem panuje obrovská, stejně jako ta mezi kapitány obou hokejových týmů; Alexandrem Ovečkinem a Sidneym Crosbym. Hvězdní útočníci to ve středečním šlágru NHL mezi Capitals a Penguins opět potvrdili. A to hned v první minutě...

Foto: Profimedia.cz

Slovní přestřelka mezi hvězdami NHL - Alexandrem Ovečkinem (vpravo) z Washingtonu a Sidneym Crosbym z Pittsburghu.

Článek

Na ledě právě skončila pěstní potyčka mezi vyhlášeným raubířem Tomem Wilsonem z úřadujících vítězů Stanley Cupu a Jamiem Oleksiakem, když po sobě začali Ovečkin s Crosbym ze střídaček štěkat.

Crosby nesouhlasil s rovnoměrnými tresty pro oba bijce a u rozhodčích vyzvídal, proč Wilsonovi neudělili ještě dvě minuty navrch. V ten moment po sobě začali oba kapitáni pokřikovat (na videu od 1:20).

„Proč jsi se s ním (Oleksiakem) nešel prát ty?" citoval Crosbyho slova redaktor televizní stanice NBC Pierre McGuire, který stál mezi oběma střídačkami. „A proč se spíš nejdeš porvat ty se mnou? Radši zmlkni," odpálkoval Ovečkin kanadského forvarda.

Na to už Crosby nereagoval a soustředil se na hru. A to mu šlo náramně. Ve 30. minutě totiž svým šestnáctým gólem sezony srovnal na 1:1, aby pak minutu před koncem druhé třetiny připravil poslední trefu v zápase Rustovi.

To Ovečkin musel skousnout nejen prohru 1:2, ale i konec své čtrnáctizápasové bodové série. Na ledě přitom strávil přes pětadvacet minut, na gólmana Murrayho vyslal pět střel, další mířila mimo a dokonce osm střeleckých pokusů mu zblokovali hráči Tučňáků.

I proto byla na Ovečkinovi jasně patrná frustrace. Svou zlost si pak vybil po závěrečné siréně. Před odchodem do kabin svou hůl rozmlátil o mantinel, aby následně pahýl zahodil na střídačku...

Reklama