Hlavní obsah

Neměl jsem čas přemýšlet, svěřil se Francouz po debutu v NHL

Phoenix

Pavel Francouz se dočkal debutu v hokejové NHL. Během pár hodin se z brankáře farmářského Colorada Eagles stal dvojkou v nejprestižnější ligové soutěži. Když v polovině zápasu prohrávaly Laviny na ledě Phoenixu 1:4, došlo na jeho premiéru v soutěžním klání. 28letý gólman odchytal 29 minut, připsal si 21 zákroků a jeden inkasovaný gól, což ve výsledku vychází na úspěšnost 95,5 %. Colorado i tak prohrálo 4:6.

Foto: Ross D. Franklin, ČTK/AP

Jediný inkasovaný gól. Pavel Francouz při svém debutu nestačil jen na střelu Brada Richardsona.

Článek

„Když jsem šel do hry, už jsme prohrávali 1:4, takže jsem neměl moc co ztratit," přiznal po utkání Pavel Francouz.

„Byl to pro mě opravdu bláznivý den. Ještě ráno, když jsem se probouzel, by mě nenapadlo, že budu v týmu. Všechno se odehrálo hrozně rychle, ani jsem neměl čas nad tím přemýšlet," svěřil se český gólman.

„Snažil jsem se zastavit každou střelu, chytit každý puk a užít si to," prozradil novinářům. Jeho příchod jako by v nesl do hry nový impulz. Colorado dokázalo vyrovnat na 4:4, pak ovšem bývalý brankář Litvínova a Čeljabinsku poprvé inkasoval.

K výkonu plzeňského rodáka se vyjádřil i spoluhráč Gabriel Landeskog. „Myslím, že byl skvělý. Jeden pěkný zákrok dokonce předvedl už v první třetině, kdy chytil kotouč letící na střídačku," vtipkoval švédský forvard. Pro Francouze měl i nadále jen slova chvály.

Jediný a zároveň rozhodující gól inkasoval necelé čtyři minuty před koncem, kdy se Brad Richardson prosadil střelou letící mezi nohama spoluhráče Iana Colea. Francouz podle všeho doplatil na zakrytý výhled.

Reklama

Související témata: