Hlavní obsah

Brankář Bobrovskij byl vyhlášen první hvězdou týdne v NHL

New York

Ruský hokejový brankář Sergej Bobrovskij z Columbusu se stal nejlepším hráčem uplynulého týdne v NHL. Za druhou hvězdu byl zvolen kanadský obránce Morgan Rielly z Toronta a trojici oceněných doplnil ruský útočník Nikita Kučerov z Tampy Bay.

Foto: Adam Hunger, ČTK/AP

Sergej Bobrovskij.

Článek

Třicetiletý Bobrovskij vychytal ve čtyřech duelech čtyři výhry a pochytal 130 ze 134 střel. Měl průměr rovné jedné inkasované branky na zápas a úspěšnost zákroků 97 procent. Dvakrát udržel čisté konto.

Nulu vychytal nejdříve při pondělní výhře nad Vegas 1:0, při které si připsal 28 zákroků. V neděli se podílel 39 zásahy na vítězství 3:0 na ledě New Jersey. Mezitím pomohl k úspěchům proti New Jersey doma (2:1) a na hřišti Philadelphie (4:3).

O šest let mladší Rielly si ve čtyřech duelech před vánoční pauzou připsal devět bodů za tři branky a šest asistencí. Nasbíral také deset kladných bodů v bilanci plus/minus. Zazářil především při středečním domácím vítězství 6:1 nad Floridou, ke kterému přispěl čtyřmi asistencemi a vytvořil si nové maximum.

Pětadvacetiletý Kučerov zaznamenal ve třech zápasech devět bodů za dvě branky a sedm asistencí. Při sobotní výhře v Edmontonu 6:3 si vylepšil osobní rekord, nasbíral pět bodů za gól a čtyři asistence.

Reklama

Související témata: