Hlavní obsah

Černá sezóna Philadelphie pokračuje, opět se jí zranil Forsberg

Švédský útočník Peter Forsberg z Philadelphie Flyers si během vítězného úterního utkání na ledě newyorských Islanders obnovil zranění třísla a zatím není jasné, jak dlouho ho bude suverénně nejhorší tým celé NHL postrádat. Jeden z nejlepších švédských hokejistů historie odstoupil ze zápasu po první třetině a prožívá zatím velmi smolnou sezónu, před níž byl jmenován kapitánem týmu.

Článek

"Je to zase ten samý problém jako dříve. Vrací se to zpátky. A je frustrující, jak ta samá věc pořád pokračuje. Už nevím, co s tím dělat," připomněl Forsberg zdravotní problém, jenž ho pronásleduje již od minulé sezóny. V ní musel kvůli zranění třísla, úzce souvisejícímu s chronickými problémy s nohou, vynechat 21 utkání z 22 celkově zmeškaných.

V probíhajícím ročníku si třiatřicetiletého centra zdravotní potíže opět našly a kvůli chřipce, pochroumanému kotníku nebo problémovému tříslu musel vynechat další utkání, nebo z nich v jejich průběhu odstoupit. Po zranění kotníku byl v průběhu prosince dokonce nucen podstoupit operaci, vynechal čtyři zápasy za sebou, ale mohl se brzy vrátit na led díky speciální brusli, na jejímž vývoji pracoval spolu s experty z univerzity ve Philadelphii.

Noha je zdeformovaná

"Už to takto trvá nějakou dobu. Noha je zdeformovaná. Ale získali jsme botu, která pracuje o něco lépe. Možná ani to však není úplně stoprocentní a může to být důvod, proč mě to stále tahá. Ani tím si však nejsem jistý," řekl jediný Švéd, který dvakrát vyhrál olympijské hry, mistrovství světa i Stanleyův pohár.

I přesto, že populární "Foppa" neprožívá nijak výjimečnou sezónu a ve 27 utkáních zaznamenal 23 bodů za sedm gólů a 16 asistencí, Flyers to bez něho vůbec nejde. Bez svého kapitána v sestavě mají bilanci devíti proher a třech remíz, které pak skončily rovněž porážkou po prodloužení, či samostatných nájezdech.

Celý klub prožívá nezáviděníhodnou sezónu a v její první polovině zaznamenal rovněž smutný rekord své historie, když prohrál deset utkání za sebou. Další zápas čeká Philadelphii ve čtvrtek na ledě Rangers.

Reklama

Související témata: