Hlavní obsah

Nedvěd o Edmontonu: správná věc ve správnou chvíli

Hokejový útočník Petr Nedvěd se vrací po třech letech do Edmontonu, který si jej vybral z listiny volných hráčů. V novém angažmá se může pětatřicetiletý centr ještě pokusit zachránit mizerný dojem z letošní sezóny, ve které jej Philadelphia kvůli špatným výkonům dokonce poslala do farmářského týmu. Nedvěd je za novou šanci vděčný.

Foto: ARCHIV

Petr Nedvěd opět v dresu Edmontonu

Článek

"Být ve správnou chvíli na správném místě je klíčová záležitost. Stalo se mi to už když jsem hrál v New Yorku, i právě v Edmontonu," pochvaluje si nové angažmá Nedvěd a cítí novou motivaci. Má co napravovat: v dresu Philadelphie odehrál v probíhající sezóně 21 utkání a vstřelil jedinou branku. Navíc má na kontě 20 minusových bodů, v celé lize je horší už jen další útočník Flyers Kyle Calder.

V Edmontonu se mu kdysi dařilo

"Pořád si říkáte: co se děje, co mám dělat? Nejlepší je na to nemyslet, jinak by se z toho člověk zbláznil," tvrdí Nedvěd, jenž ´za odměnu´ odehrál 14 utkání v AHL za farmářský tým. Teď bude hrát za Edmonton, v létě se stane volným hráčem. "Nikdo neví, co přijde v budoucnu. Ale pokud bych se měl vrátit znovu do Philadelphie, nebo New Yorku, mělo by to pro mne být jednodušší."

V Edmontonu mají na Nedvěda dobré vzpomínky. Když jej v sezóně 2003/04 získali z New York Rangers, nasbíral v prvních šestnácti zápasech patnáct kanadských bodů. "Myslím, že to může být pro úspěšného hráče z minulosti dobrá výzva," tvrdí trenér Edmontonu Craig MacTavish. A když nic jiného, tak klub nijak neprodělá. Nedvěd bude mít plat jen 600 tisíc dolarů.

Manželství krachlo, ale nelituje

To ale teď rodáka z Liberce příliš netrápí a snaží se zapomenout na poslední nezdary v hokejovém i soukromém životě. Když se mu rozpadlo manželství s modelkou Veronikou Vařekovou, šla jeho kariéra rapidně dolů. "V té době jsem cítil, že rodina je ta nejdůležitější věc. Nelituji toho. Pořád si myslím, že jsem udělal správné rozhodnutí," tvrdí Nedvěd.  "Teď už chci ale dělat pouze hokejová rozhodnutí," dodal rychle na závěr.

Reklama

Související témata: