Hlavní obsah

Vokoun absolvoval bez potíží zkoušku svého palce

NASHVILLE

Hokejový gólman Tomáš Vokoun si poprvé od zranění palce z konce listopadu minulého roku zachytal s brankářskou holí. Při úterním tréninku Nashvillu zcela bez potíží odolával střelbě několika spoluhráčů.

Foto: Reuters

Tomáš Vokoun v brance Nashvillu na archívním snímku.

Článek

"Hlavně, že to nebolí, to je nejdůležitější. Cítím se opravdu dobře," řekl Vokoun deníku Tennessean s tím, že by chtěl po návratu na led chytat co nejdříve a co nejčastěji. Trenér Barry Trotz však nedávno uvedl, že zpočátku zkusí Vokouna pravidelně střídat s Chrisem Masonem.

Třicetiletý Vokoun, který je jedničkou Predators již čtvrtou sezónu, se s takovou situací nechce spokojit, zároveň si s ní však momentálně neláme hlavu. "Uvidíme, jak to bude vypadat, až k tomu opravdu dojde, ale pochybuji, že bych se s tím spokojil. Byl jsem tady prvním gólmanem již nějaký čas a myslím, že pokud budu chytat tak, jak jsem schopen, o tuto pozici nepřijdu. Ale momentálně se tím nezabývám, neboť ta situace ještě nenastala a může se změnit spousta věcí," uvedl Vokoun.

Opustit bez boje své vybojované pozice však nehodlá ani Mason, jenž chce podobně jako Vokoun chytat co nejčastěji. Nemyslí si, že by jejich rivalita mohla přerůst v problém. "Já chci hrát vždycky. A hraji, když dostanu důvěru. Záleží však na trenérech. Každopádně mezi mnou a Tomášem nejsou žádné spory," řekl Mason.

Zatím ještě s plastem

Trenér Trotz má poměrně jasno. "V nejbližší době je prostě necháme hrát oba. Prvořadý cíl je, aby se Tomáš vrátil, našel svou pohodu a chytal dobře. Uvidíme, co přijde potom. Ale je zřejmé, že přijde čas, kdy se budeme k někomu z nich přiklánět více. Zkrátka, kdo bude ke konci sezóny chytat lépe, bude dostávat naši důvěru," uvedl Trotz.

V úterý byl Vokoun na ledě něco přes hodinu a absolvoval tvrdý dril. "Pracuje opravdu tvrdě na svém pohybu," pochválil českého reprezentanta trenér. "Nyní už je to jen otázka navrácení síly a ovládání hokejky," dodal Trotz.

Vokoun pod svou levou rukavicí stále používá plastovou výztuhu. V úterý přiznal, že chytání s ní je trochu nepohodlné a plánoval, že si ji ještě upraví. "Není to s tím úplně ono, ale snažím se, aby to bylo co možná nejpohodlnější," řekl Vokoun.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články