Hlavní obsah

Hašek dostal největší výprask kariéry v NHL

SAN JOSE/DETROIT

Nejhorší zápas své dosavadní kariéry v NHL má za sebou český brankář Dominik Hašek. Na ledě hokejistů San Jose to sice po první třetině vypadalo na další poklidný zápas, ale nakonec se do něj Žraloci pořádně zakousli a nasázeli mu při výhře 9:4 celkem osm branek. Tolik puků Hašek v NHL nikdy předtím ze své sítě nelovil.

Článek

"Nemám pro to vysvětlení," kroutil Hašek po zápase hlavou. "Nevím, co říct. Nemám pro to vůbec slova. Přehráli nás, ale dostat v jednom zápase devět branek je prostě moc. Hráli jsme špatně," cituje českého gólmana server detnews.com. Zároveň si Hašek matně vybavil, že před odchodem do zámoří dostal jednou v české lize dokonce branek jedenáct.

V NHL inkasoval Hašek více jak pět branek naposledy v březnu 2000, shodou okolností také od San Jose. Tentokrát mu trpělivost vydržela až do osmé trefy v podání Griera v 52. minutě. Pak přenechal místo v brance Chrisi Osgoodovi, který kapituloval ještě jednou.

Také Detroit má za sebou jeden nelichotivý klubový rekord - šest z devíti branek totiž tým inkasoval při přesilových hrách soupeře. Devět branek jinak Red Wings dostali naposledy v roce 1993 od Los Angeles. Proti San Jose přitom ale ještě po první třetině vedli 3:1.

Pak se ale hosté totálně sesypali a kouč Detroitu Mike Babcock po utkání jen těžko hledal slova. "Naše výkonnost ve druhé a třetí třetině byla nedostatečná. Jim (San Jose) tentokrát vše vycházelo, zatímco my jsme nehráli jako kolektiv. Po první třetině jsme nevyhráli jediný souboj," řekl.

Aktuální zpravodajství o NHL na Sport.cz:
Výsledky a referáty zápasů - pátek 5. ledna

To jeho protějšek Ron Wilson měl důvod ke spokojenosti. "Přidali jsme na důrazu v defenzívě a vrátili se do zápasu. Tvrdě jsme pracovali, snažili se nebýt vyloučení, a naše přesilovky byly dnes prostě fenomenální," liboval si.

"Ukázalo to, co se stane, když hrajeme tak, jak potřebujeme," řekl útočník San Jose Patrick Marleau. Ten v zápase zaznamenal gól a tři asistence a stal se nejproduktivnějším hráčem v historii klubu.

Reklama

Související témata: