Hlavní obsah

Útočník Gaudreau z Calgary je nejlepším hráčem týdne v NHL

Útočník Calgary Flames Johnny Gaudreau byl v zámořské NHL vyhlášen první hvězdou úvodního týdne roku 2019. Další ocenění si v tradiční anketě vysloužili obránce San Jose Sharks Brent Burns a brankář Robin Lehner z New Yorku Islanders.

Foto: Paul Sancya, ČTK/AP

Johnny Gaudreau (13) z Calgary a detroitský brankář Jimmy Howard (35).

Článek

Pětadvacetileté levé křídlo Gaudreau vévodil v minulém týdnu s pěti góly střelcům a s 11 body ze čtyř zápasů byl nejproduktivnějším hráčem soutěže. Ve dvou utkáních za sebou zaznamenal čtyřbodové výkony a pomohl Flames do čela Západní konference.

Kanadský obránce Burns, jenž je stejně jako Gaudreau nominován i do Utkání hvězd, nasbíral ve třech zápasech devět bodů, což ho v produktivitě týdne zařadilo na druhé místo. S bilancí 40 asistencí a 43 bodů v sezoně vévodí v NHL hodnocení obránců.

Švédský brankář Lehner vychytal Islanders v minulém týdnu výhry ve všech třech zápasech s průměrem 1,99 gólu na utkání a úspěšností zákroků 93,5 procenta. Hodně práce měl zejména v úvodním duelu s Buffalem, proti svému bývalému klubu si připsal 39 zákroků - nejvíce v sezoně.

Reklama