Hlavní obsah

Hejduk se střelecky trápí, čeká se od něj víc

Před čtyřmi lety se stal český hokejový útočník Milan Hejduk nejlepším střelcem NHL, když nastřílel v sezóně padesát branek. Tehdy to vypadalo, že by se mohl po další roky stát renomovaným kanonýrem soutěže. V dalším roce ale nastřílel 35 branek, v uplynulém ročníku po výluce NHL pak už rozvlnil síť brankářů jen čtyřiadvacetkrát. Letos má zatím na kontě jen třináct gólů.

Článek

"Těžko lze každý rok očekávat trofej, ale chtěl bych se tomu číslu (padesáti branek) vždy alespoň přiblížit. Teď to tak není, což je frustrující. Není to moc zábava," řekl Hejduk listu Denver Post po čtvrtečním tréninku týmu. "Nevím, čím to je. Myslím, že mám pořád dost šancí, ale nepadá mi to tam. Anebo to možná nejsou tak stoprocentní šance, nevím."

Rozstřílí se ještě Milan Hejduk v letošní sezóně?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

V ročníku 2002/03, kdy Hejduk získal Maurice Richard Trophy, mu k brankovým hodům hodně pomohla spolupráce s Peterem Forsbergem, laureátem Hart Trophy ve stejné sezóně. Teď s ním hraje v útoku Andrew Brunette a nejmladší z hokejového rodu Petera Šťastného, jednadvacetiletý Paul. A to je přece jen rozdíl.

"Samozřejmě bychom od něj rádi viděli více gólů," říká trenér Colorada Joel Quenneville. "Ve zbývající části sezóny od něj očekáváme více produktivity. Ale tenhle útok nám třeba proti Nashvillu hodně pomohl," dodal. Hejduk a Brunette si proti Predátorům připsali po gólu, Šťastný na jeden přihrál.

Zůstane, nebo se vrátí domů?

Když Hejduk několik měsíců po olympiádě v Naganu 1998 přišel do NHL, byl to vyjukaný klouček, co měl problémy s angličtinou. Po osmi letech patří třicetiletý útočník k nejstarším hráčům týmu. Je ženatý, a jeho synové, dvojčata Marek a David právě ve středu oslavili třetí narozeniny.

"Necítím se starý, jen starší. Hraní zde patří k důležitým a velkým částem mého života. Mám to tu rád, je příjemné zde žít, jsem šťastný. Dokud hraji, tak jsme se ještě nerozhodli, zda tu zůstaneme, nebo se vrátíme domů. Předtím jsme mysleli, že se vrátíme. Ale když už jsme zde několik let, tak je možné, že zůstaneme. Bude to těžké rozhodnutí," řekl na závěr Hejduk.

Reklama

Související témata: