Hlavní obsah

Vokoun ještě nebyl spokojen s výkonem, jen s výhrou

NASHVILLE

Od konce listopadu chyběl Tomáš Vokoun hokejistům Nashville Predators vinou poraněných šlach na ruce a menší zlomenině palce. V noci z úterý na středu se po 21 vynechaných zápasech do NHL vrátil a pomohl Predátorům k vítězství 5:4 proti Anaheimu. Po utkání byl třicetiletý mistr světa z roku 2005 kritický ke svému výkonu, ale těšila jej výhra.

Článek

"Můj výkon ještě nebyl takový, jak bych si představoval. Sice jsem na sobě pracoval na tréninku, ale zápas má pak úplně jinou rychlost. Pozitivní je, že jsme nakonec vyhráli, to je přece hlavní. Ukázalo se, že můžeme vyhrát, i když brankář nemá zrovna svůj den. To je znamení dobrého týmu," řekl Vokoun po zápase.

Český gólman inkasoval už v páté minutě po střele Kunitze, ve druhé třetině dostal dva góly z přesilovky a ještě jej překonal Selänne. V závěru normální hrací doby ale Vokoun předvedl, že nic ze svého umění nezapomněl. Tři minuty před koncem z těsné blízkosti vychytal pokus Roba Niedermayera. A v prodloužení ještě vynikl při šanci Selänneho.

Před zápasem bylo na Vokounovi znát velké odhodlání nastoupit zase za své mužstvo. "Vokie měl hodně odvahy a odhodlání, když řekl: Jsem připraven na Anaheim. To mluví za vše," chválil svého brankáře trenér Nashvillu Barry Trotz.

Reklama

Související témata: