Hlavní obsah

Mladíček Kessel porazil rakovinu

OTTAWA

Nováček soutěže Phil Kessel, jehož si vybral Boston Bruins v prvním kole loňského vstupního draftu, se vrátil na led po těžkém období boje s rakovinou. Vstup do NHL se mu vydařil, vydobyl si místo v hlavním týmu a ve svých devatenácti letech bojuje proti nejlepším na světě. Jeho úsilí nezastavila ani šokující diagnóza, po níž se mu mohl zásadně změnit život.

Článek

"Cítil jsem se dobře, dnešní večer jsem si vyloženě užíval," popisoval své bezprostřední dojmy Kessel. Návrat mu okořenil nepříjemným úderem centr Ottawy Mike Comrie.

"Pouze jsem se snažil dokončit svůj pohyb a on se mi připletl," komentoval to Comrie a jedním dechem dodal: "Ten kluk na sobě pracuje opravdu tvrdě, je radost vidět ho zpátky na ledě." Kessel ve své první sezóně zatím odehrál v dresu Bostonu 28 zápasů, připsal si 5 gólů a 4 asistence.

"Nežádal žádné úlevy a odehrál celý zápas," komentoval účinkování svého svěřence v utkání trenér Bostonu Dave Lewis a dodal, že délka Kesselovy vynucené pauzy vypovídá o jeho charakteru vše podstatné. Nepříjemnou zprávu se nadějný centr dozvěděl před pouhým měsícem.

Náladu mu kazil pouze výsledek utkání, ve kterém se za ovací fanoušků v hale Scotiabank Place vrátil do NHL. Domácí Ottawa totiž porazila hokejisty Bostonu v poměru 5:2. Hosté sice vedli po gólech Sturma a Mary 2:0, ale Senátoři šňůrou pěti branek v závěrečné třetině výsledek otočili.

Reklama

Související témata: