Hlavní obsah

Hašek: Konec dobrý, všechno dobré

Hokejový Detroit má nejdelší sérii utkání na hřištích soupeřů za sebou. Po třech porážkách v Kalifornii se Red Wings dokonale rehabilitovali v Coloradu a Phoenixu. "Dnes jsme je přehráli po všech stránkách", zrekapituloval utkání na arizonském ledě Dominik Hašek. Gólman však v rozhovoru pro Sport.cz přiznal, že úvod pětizápasového turné tým nezastihl v optimální pohodě.

Článek

Dnes jste se příliš nezapotil, že?

Vůbec ne. Šlo na mě jen šestnáct střel. Celkově to bylo jedno z našich nejlepších letošních utkání.

Protikladem byla vysoká porážka v San Jose. V čem byl hlavní rozdíl?

Ten zápas se nám vyloženě nepovedl. Inkasovali jsme šest gólů v přesilovkách, což byl hlavní důvod naší prohry. Z jednoho utkání ale člověk nemůže dělat tragédii. Začátek tripu jsme měli špatný, ale teď už jsme se zase rozjeli.

Nepodepsala se na vašem výkonu také dvojnásobná vražda, která se krátce po Novém roce stala v baru spoluhráče Chrise Cheliose?

Trošičku určitě. Byla to velice smutná událost. Naše myšlenky byly s Chelim. Pochopili jsme, že potřeboval několik dní volna, které strávil s rodinou a svými zaměstnanci. Věřím však, že Cheli´s Chillis Bar zůstane i nadále jedním z nejnavštěvovanějších sportovních míst v Detroitu.

Ve zmiňovaném utkání proti Sharks jste před střídáním inkasoval osm branek. Vzpomenete si, kdy se vám něco podobného přihodilo naposled?

V NHL jsem osm branek inkasoval poprvé. Pamatuji si ale, že v tehdejší československé lize jsem v dresu Jihlavy dostal jedenáct.

Je krátce po polovině základní části a vy na svém kontě máte již 34 startů. Není toto číslo příliš vysoké?

Nemyslím. Cítím se dobře, nemám žádné zdravotní problémy a chytat mě baví. Trenér sice naznačil, že nás teď s Ozzym (Chrisem Osgoodem) bude více střídat,  když ale nastoupím třikrát za týden, jsem v pohodě.

Únava tedy není váš problémový faktor?

Ne. Teď se těším hlavně domů a proto je únava spíše mentálního původu.

Jaká vypadá vaše ideální relaxace po zápase?

Musím se hlavně dobře najíst a napít. Pro mne je však momentálně nejdůležitější, že zanedlouho přijede má rodina, v jejímž kruhu odpočívám nejraději.

Před několika dny zažil Detroit poslední rozlučku se Stevem Yzermanem. Bouřlivé ovace diváků vydržely téměř tři minuty. Neběhal vám z toho mráz po zádech?

Určitě. Bylo to nejhezčí rozloučení, jaké se Stevovi mohlo dostat. On je v Detroitu legendou a pro mě to byl krásný zážitek.

Chtěl by jste jednou také takovou rozlučku zažít? Například v Buffalu?

Já jsem nikde neodehrál tolik sezón jako Steve. V Buffalu jsem strávil krásných devět let. Mám tam nadaci, kterou podporuji a co bude, uvidíme.

Reklama

Související témata: