Hlavní obsah

Uzdravený Vokoun vychytal nulu proti Columbusu

NEW YORK

Český hokejový brankář Tomáš Vokoun vychytal v pátečním utkání zámořské NHL vítězství Nashvillu nad Columbusem 2:0. Při svém druhém startu po zotavení ze zranění prstu na ruce zlikvidoval všech 22 střel Blue Jackets a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Čisté konto už Vokoun vychytal během své kariéry v NHL osmnáctkrát.

Článek

Vokoun musel čelit jen 22 střelám Columbusu, což je pro něj druhý nejnižší počet v této sezóně NHL. "Chtěli jsme před ním odvést dobrou práci a minimalizovat velké brankové příležitosti," vysvětlil po zápase dobrou obrannou práci Nashvillu útočník Steve Sullivan.

"Většinou je pro mne nejdůležitější dobrý výsledek. Jsem prostě rád, že tým hrál tak, jak hrál," shrnul jednoduše zápas Vokoun. "Byl jsem skutečně šťastný za naši disciplinovanost a našeho brankáře," chválil trenér Predátorů Barry Trotz.

Svůj sedmnáctý gól v sezóně vstřelil útočník Petr Sýkora, pouze jím ale zmírnil porážku Edmontonu s Minnesotou 2:4. Zápas patřil Mariánu Gáboríkovi z týmu soupeře. Slovenský útočník vstřelil dvě branky a po potížích s třísly se vrací do skvělé formy.

"Je to pro mne dobrý test hrát zase zápasy, zvláště proti tak rychlému týmu jako je Edmonton. Cítím se opravdu dobře," řekl po utkání Gáborík, jenž vinou zdravotních potíží musel v letošní sezóně NHL vynechat 34 zápasů.

New Jersey - Atlanta 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
Branky: 52. Gomez, 52. Brylin - 18. Mellanby. Zásahy brankářů: Brodeur 26/1 - Lehtonen 34/2.
Edmonton - Minnesota 2:4 (0:0, 2:2, 0:2)
Branky: 21. Horcoff, 38. Sýkora (Nedvěd, Šmíd) - 26. a 60. Gáborík, 27. Rolston, 50. Carney. Zásahy brankářů: Roloson 26/3 - Fernandez 34/2.
Nashville - Columbus 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Branky: 14. Arnott, 30. Weber. Zásahy brankářů: Tomáš Vokoun 22 - Norrena 24/2.

Reklama