Hlavní obsah

Fukufuji se stal prvním Japoncem v NHL

ST. LOUIS

Gólman LA Kings Yutaka Fukufuji se dnes v noci stal prvním hráčem narozeným v Japonsku, který nastoupil k zápasu NHL. V přestávce před třetí třetinou vystřídal v brance Barryho Brusta, který v prvních dvou třetinách inkasoval pět branek od hráčů St. Louis Blues. Sám poté pustil za svá záda ještě jeden z pěti pokusů, které na něj mířily. "Byl jsem strašně nervózní, ale zároveň nesmírně vzrušený," uvedl čtyřiadvacetiletý brankář po zápase.

Článek

Do hlavního celku byl z farmy povolán v pátek poté, co byli Králové nuceni zapsat na listinu zraněných hráčů Mathieu Garona. Ten si ve čtvrtek zlomil palec na ruce a na marodce doplnil další bankářskou stálici LA Kings Dana Cloutiera, který je po operaci kyčle. Barry Burst, jenž nastoupil do utkání v pozici jedničky neměl svůj den.

Po dvou třetinách měl na svém kontě pět inkasovaných gólů a pouze patnáct úspěšných zákroků. Jednou kapituloval také po střele českého útočníka St. Louis Martina Ručínského. Fukufuji, kterého Kings draftovali v roce 2004, musel hned po svém nástupu na led řešit zapeklitou situaci.

S tvrdým golfákem z hranice levého kruhu si na něj nepřišel veterán Weight. "Když ten kluk přišel do brány a vystřihl ten famózní zákrok, doufal jsem, že s výsledkem ještě něco uděláme," řekl zklamaný kouč Los Angeles Marc Crowford k utkání.

Ani Fukufujiho příspěvky nezabránily porážce králů v poměru 6:5. "Nastoupil jsem poprvé v NHL. Byl jsem strašně nervózní, ale zároveň nesmírně vzrušený," líčil své pocity 180 centimetrů vysoký strážce svatyně.

Reklama