Hlavní obsah

Hašek je v Detroitu šťastný, nevylučuje pokračování kariéry

DETROIT

Koncem ledna oslaví živoucí brankářská legenda Dominik Hašek již dvaačtyřicáté narozeniny. To však není důvod, proč je každou chvilku v centru pozornosti médií a odborníků, kteří se pohybují okolo zámořského hokeje. V pondělním utkání proti Montrealu totiž vychytal už svou 74. nulu v základní části NHL, šestou v této sezóně, a cítí se natolik dobře, že nevylučuje ani další pokračování své bohaté kariéry.

Článek

V Detroitu svým návratem do vynikající formy překvapil mnoho lidí a získal na svou stranu i pochybovače, kteří mu nevěřili. "Tuto sezónu se cítím zdravotně skvěle a myslím, že můžu předvádět výkony nejvyšší kvality, které jsem schopen. V Detroitu se cítím velmi dobře a jsem zde šťastný," řekl Hašek zámořským novinářům.

Red Wings mu s ohledem na jeho zdravotní lapálie v minulé sezóně 2005/06 nabídli před začátkem tohoto ročníku velmi opatrnou roční smlouvu se základním platem 750 tisíc dolarů. Hašek si však není zdaleka jistý, že by měl po sezóně definitivně skončit. "Odpovím na to ve stejném duchu jako vždy. Rozhodnu se až po posledním utkání celé sezóny," uvedl Hašek.

Svůj věk si užívá

V pondělí si proti Montrealu připsal díky 23 úspěšným zákrokům další nulu v NHL. Canadiens se tak zároveň osamostatnili v čele nejoblíbenějších Haškových soupeřů, připsal si proti nim celkově již sedmé čisté konto. "To je přesně to, na co jsme u něho zvyklí. Je zdravý a hýří aktivitou. A ostatní vědí, že se na něho můžou plně spolehnout," pochvaloval si Haškovu formu trenér Mike Babcock.

"Když vyjíždí odehrávat puky do rohů kluziště, mluví na nás a křičí ´Musím vidět, musím vidět´, tak si můžeme být jistí, že je při hře ve své nejlepší pohodě," řekl na adresu pardubického rodáka zkušený obránce a kapitán Red Wings Nicklas Lidström. "A rozhodně ho nepoloží ani to, když si z jeho přibývajícího věku děláme legraci," dodal šestatřicetiletý Lidström.

Hašek totiž na věk nijak nehledí. "Já si to naopak užívám. Nic mě nemůže zastavit, snad jen zranění. Dokud se cítím dobře a věřím si, můžu hrát na té nejvyšší úrovni. Pokud mi vydrží zdraví, tak vím, že jsem schopen být jedním z nejlepších," uvedl Hašek. "Navíc můžu být v klidu, protože v kabině máme Chrise Cheliose," dodal Hašek v přátelské narážce na spoluhráče, který 24. ledna oslaví již 45. narozeniny.

Reklama

Související témata: