Hlavní obsah

Vokounovi se po zranění ruky zatím nedaří podle představ

NASHVILLE

Český hokejový brankář Tomáš Vokoun zatím po zranění ruky zdaleka není ve své obvyklé pohodě a v Nashvillu přemítají nad tím, jak celou situaci řešit. Nikdo totiž neví, jak dlouho ještě může Vokounova slabší forma trvat. Ve středečním utkání NHL na ledě Detroitu, které Predators prohráli 3:5, byl český reprezentant střídán už v 22. minutě po druhém gólu ve své síti.

Článek

Sám Vokoun si byl svého nepřesvědčivého výkonu dobře vědom. "Pro něco takového není žádná omluva nebo vysvětlení," řekl deníku Tennessean. "Puky prošly do branky, přestože jsem je měl zastavit. Ale to je prostě hokej," dodal Vokoun. Tvrdí, že na vině ani v nejmenším není plastová výztuha, kterou bude ještě několik týdnů používat pod rukavicí, v níž drží brankářskou hůl.

Přestože to byla teprve první porážka ve čtyřech utkáních, do nichž Vokoun po operaci ruky naskočil a v kterých stihl vychytat i jedno čisté konto, ve zbývajících třech duelech inkasoval dohromady devět branek při úspěšnosti zákroků 83 procent. "Tomáš není ve své nejlepší formě," připustil trenér Barry Trotz. "Když se ho zeptáte, tak potvrdí, že ty dva góly by vzal nejraději zpátky," dodal Trotz.

Vokouna však nepovedený zápas nerozhodil. "Bylo to ode mne prostě jen špatně provedené," uvedl třicetiletý gólman. Jeho kolega mezi tyčemi Chris Mason dobře věděl, jaké pocity český brankář zažívá. "Nikdo nechce být takto v zápase vystřídán. A je jedno, v jaké to je situaci. Člověk prostě nechce takhle opustit branku," uvedl Mason.

Trotz má již jasno o tom, že v dnešním utkání proti Columbusu bude chytat Mason. Kouč také nastínil variantu možného řešení současného stavu. Podle ní bude nyní Mason nasazován do zápasů častěji, zatímco Vokoun by mohl ještě pracovat na návratu do dřívější formy.

Reklama

Související témata: