Hlavní obsah

Sakic a Shanahan budou v Utkání hvězd NHL kapitány

DALLAS

Hokejisté Joe Sakic z Colorada Avalanche a Brendan Shanahan z New Yorku Rangers byli jmenováni kapitány týmů Západní a Východní konference pro tradiční Utkání hvězd kanadsko-americké NHL. To se uskuteční ve středu 24. ledna v Dallasu.

Článek

Sedmatřicetiletý Sakic suverénně vévodí kanadskému bodování Avalanche a v utkání All Star si připíše již dvanáctou účast; poprvé hrál v lednu 1990. V roce 2004, kdy se dostaveníčko hvězd konalo naposledy, byl dokonce oceněn jako nejužitečnější hráč duelu. O rok později se nehrálo z důvodu výluky, v roce 2006 zase kvůli olympijským hrám v Turíně. Ve své kariéře ve slavné soutěži má Sakic za sebou celkem 1283 zápasů, v nichž si připsal 1540 bodů díky 593 gólům a 947 asistencím.

Shanahan, jenž v předvečer zápasu oslaví 38. narozeniny a bude tak nejstarším hráčem, který se exhibičního duelu v této sezoně zúčastní, je v klubovém bodování Rangers čtvrtý za trojicí Jágr, Straka, Nylander. Zápasu All Star se zúčastní poosmé. V NHL dosud odehrál 1397 utkání a nasbíral v nich 1278 bodů za 622 branek a 656 přihrávek.

"Tenhle zápas se vždycky odehrává v pohodovém prostředí," řekl Sakic na čtvrteční tiskové konferenci, během níž byla jména kapitánů obou výběrů oznámena. "Všichni si užívají spoustu zábavy a vtipkují. Nemyslím si, že by to bral někdo nějak příliš vážně. Člověk se pobaví o svém týmu, co právě dělá, vidí staré přátele a potkává nové," dodal Sakic.

Na pondělí je v Dallasu naplánován společný trénink, v úterý se uskuteční zápas mladých hvězd a dovednostní soutěže. Ve středu pak program vyvrcholí vlastním utkáním All Star 2007, v němž se objeví i útočník Martin Havlát z Chicaga a torontský obránce Tomáš Kaberle.

Reklama