Hlavní obsah

Na střídačce tápajícího Anaheimu skončil trenér Carlyle

Anaheim

Randy Carlyle už není v NHL trenérem Anaheimu. Vedení hokejistů Ducks ho po sedmé porážce v řadě propustilo ze svých služeb. Dočasně do konce tohoto ročníku se funkce ujme Bob Murray, který je zároveň generálním manažerem kalifornského týmu.

Foto: Tom Mihalek, ČTK/AP

Ryan Getzlaf (vpravo) z Anaheimu a brankář Philadelphie Carter Hart. Ilustrační snímek.

Článek

Ahaheimu se vůbec nedaří od druhé poloviny prosince. Z posledních 21 odehraných utkání vyhrál pouze dvakrát a propadl se až na dno Západní konference. Jeho nepohodu vystihuje nejlépe aktuální série sedmi vystoupení bez bodového zisku s celkovým skóre 8:37, při níž Ducks prohráli vždy nejméně tříbrankovým rozdílem.

Bývalý bek Carlyle byl u mužstva v letech 2005 až 2011, pak vedl Toronto a v červnu 2016 se vrátil na střídačku Ducks, s nimiž v obou předchozích sezonách postoupil do vyřazovacích bojů o Stanley Cup.

Čtyřiašedesátiletý bývalý obránce Murray, který odehrál včetně play off v NHL přes 1100 zápasů, má bohaté manažerské zkušenosti. Třikrát byl mezi finalisty ankety o nejlepšího generálního manažera sezony a v ročníku 2013/14 vyhrál. Z manažerské pozice pomohl Ducks s Carlylem na střídačce v roce 2007 vyhrát Stanley Cup, ale dosud netrénoval.

Dvaašedesátiletý Carlyle je pátým koučem sezony NHL, jehož angažmá skončilo předčasně. Stejný osud potkal také Davea Hakstola (Philadelphia Flyers), Todda McLellana (Edmonton Oilers), Johna Stevense (Los Angeles Kings) a Joela Quennevillea (Chicago Blackhawks).

Reklama

Související témata: