Hlavní obsah

Teplice zkoušejí čtyři cizince

TEPLICE

Už čtyři zahraniční fotbalisty zkoušejí v těchto dnech v Teplicích. O místa v kádru šestého celku ligové tabulky, vítěze Poháru ČMFS a účastníka Poháru UEFA se ucházejí německý obránce Sengewald, chorvatský záložník Prpič, makedonský středopolař Halimi a slovenský útočník Tomaček z druholigového Devína.

Článek

"Sengewald má obrovské zkušenosti, dobře ho znám z německých trávníků. Díky nekompromisnímu stylu a výborné hře hlavou se uplatnil i v Belgii a Skotsku. V poslední době prodělal nějaké zdravotní problémy, ale už se cítí v pořádku. Když to půjde, tak bych ho rád v mužstvu měl. Prpič je typem ofenzivního a kreativního hráče. Halimiho testujeme s výhledem, jestli by se mohl stát případnou náhradou za Voříška. A mladý Slovák s námi trénuje teprve pár dní," říká kouč František Straka na adresu potenciálních posil.

Už jistými novými tvářemi v mužstvu jsou brankář Patrik Kolář z Českých Budějovic a střední obránce Jakub Kolář z Olomouce. "Patrika Koláře jsem poznal poprvé před šesti lety ve Spartě, kde jsem trénoval gólmany. Už tehdy naznačoval, že se ním musí do budoucna počítat. Stále má všechno před sebou a v Teplicích si od něj hodně slibujeme," glosuje příchod nadějné akvizice Jan Poštulka, Strakův asistent, trenér brankářů a otec současné klubové brankářské jedničky Tomáše Poštulky.

Kolářův skok

Zatímco nadějný gólman odchytal v nedávno skončeném ligovém ročníku za Jihočechy osm zápasů a objevuje se v nominacích české reprezentační "jedenadvacítky", teprve osmnáctiletý bek Jakub Kolář zažívá nečekaný skok. "V Olomouci na mě trochu zapomněli a do áčka se mnou ani nepočítali. Býval jsem často zraněný a jen párkrát jsem se objevil v druholigové rezervě," vrací se k bývalému působišti 195 cm vysoký mladík.

A jaké nasbíral první dojmy z Teplic? "V mužstvu je spousta zkušených hráčů v čele s Horváthem, Karlem Radou, Zelenkou a Hunalem, které jsem dosud viděl jen v televizi. Chci se od nich hodně přiučit. Mým snem je zahrát si už na podzim v Poháru UEFA, ale budu šťastný i za každou minutu v lize," svěřuje se Jakub Kolář, který si už ve druhém přípravném zápase připsal i premiérový gól v novém dresu.

Reklama

Související témata: