Hlavní obsah

Rangers by rádi získali Forsberga z Philadelphie

Pokud švédský útočník Peter Forsberg neprodlouží s Philadelphií do konce února stávající smlouvu, mohl by se stát spoluhráčem české hokejové kolonie v New Yorku Rangers, kterou vede další hvězda Jaromír Jágr. Vzhledem k beznadějnému postavení Flyers v této sezoně bude pro vedení asi velmi obtížné Forsberga k setrvání přesvědčit.

Foto: ČTK

Peter Forsberg (uprostřed)

Článek

A právě na tuto šanci prý Rangers netrpělivě čekají. Třiatřicetiletý švédský centr hájí barvy Philadelphie od srpna 2005 a na začátku letošní sezony byl jmenován kapitánem. Ve druhém roce své dvouleté smlouvy s Flyers pobírá plat téměř šest milionů dolarů a klub má velký zájem na tom, aby zůstal.

Generální manažer Paul Holmgren však uvedl, že pokud se s hráčem nedohodnou na prodloužení smlouvy do 27. února, kdy je v NHL uzávěrka přestupů, bude zvažovat Forsbergovu výměnu. "Rádi bychom smlouvu prodloužili a věřím, že se nakonec dohodneme. Jakmile se nám to však nepodaří před uzávěrkou přestupů, může dojít k výměně," řekl Holmgren listu New York Daily News.

Držitel všech tří důležitých titulů

Forsberga draftovala právě Philadelphia v roce 1991, ale pak se stal součástí výměny za Erika Lindrose, který odmítl hrát za dnes již neexistující klub Quebec Nordiques. Premiéry v dresu Philadelphie se tak dočkal až po deseti sezonách v NHL, z nichž jich devět strávil v Coloradu, kam se Nordiques přesunuli. S Coloradem také v letech 1996 a 2001 získal Stanleyův pohár.

V NHL odehrál dosud 671 utkání a nasbíral 844 bodů za 243 branek a 601 asistencí. V play off přidal dvojnásobný mistr světa a dvojnásobný olympijský vítěz ve 139 zápasech 162 bodů díky 61 gólům a 101 finálním přihrávkám. V této sezoně vynechal kvůli různým zdravotním problémům již 16 utkání, což se podepsalo také na jeho statistikách. I tak si připsal v 31 zápasech 28 bodů za 8 přesných tref a 20 asistencí.

Zatímco Forsberg využil přestávky v NHL k návštěvě lékařů v rodném Švédsku kvůli přetrvávajícím problémům s nohou, Holmgren by se měl brzy sejít k jednání s agentem Donem Baizleym o hráčově budoucnosti.

Reklama