Hlavní obsah

Kaberle se při Utkání hvězd těší na své oblíbence

TORONTO

Pouze jediného zástupce bude mít slavný hokejový tým Toronto Maple Leafs ve středečním Utkání hvězd. V Dallasu bude jeho barvy hájit jen český obránce Tomáš Kaberle. Ten dostal v hlasování fanoušků a výběru manažerů přednost před takovými hvězdami klubu jako Bryan McCabe, nebo Mats Sundin. Kaberle se na galapředstavení v Dallasu už hodně těší.

Článek

"Jsem z toho nadšený. Doufám, že se bude hrát dobrý zápas a padne hodně gólů, bude to šou," řekl Kaberle pro deník Toronto Sun. "Těším se na řadu zajímavých setkání. Líbí se mi třeba Nick Lidström a další ofenzivní obránci. Bude fajn si zahrát s nimi i proti nim," řekl český obránce, pro nějž to bude druhé Utkání hvězd NHL v kariéře.

Poprvé si ve výběru hvězd soutěže zahrál v roce 2002, během zápasu v Los Angeles tehdy zaznamenal přihrávku. Od té doby ale šanci nedostal, přestože už pravidelně patří k nejlepším obráncům soutěže. "Každý rok je trochu jiný. Poslední rok byl zřejmě můj nejlepší a snažím se tu úroveň udržet," nijak zvlášť o tom Kaberle nepřemýšlí.

Skvělá práce s pukem

Kaberle je v současnosti po Sundinovi druhým nejproduktivnějším hráčem Toronta, hraje všechny přesilovky, i oslabení. Přesto nepatří mezi příliš mediálně sledované hvězdy. "Není to ten typ osobnosti, kolem které by bylo hodně vzruchu. Jeho spoluhráči jej ale skutečně uznávají," říká trenér Toronta Paul Maurice, pod jehož vedením plní Kaberle funkci asistenta kapitána.

"Tady v Torontu je na hráče hodně velký tlak, ale to je právě důvod, proč jsem zde nedávno prodloužil smlouvu. Protože to mám rád," vyznává se obránce, který by se díky skvělé práci s pukem mohl zúčastnit některé z dovednostních soutěží All-star Game. "Už jako malý kluk jsem pořád něco zkoušel s pukem. Vždycky, když jsem se dostal do šance, tak jsem se snažil zakončit. Je to můj styl hry," vysvětluje své schopnosti.

Odpočívat? Ani náhodou

Tomáš Kaberle patří k nejvytěžovanějším obráncům celé soutěže, v průměru tráví na ledě 27 minut za zápas. Klidně mohl říct, že Utkání hvězd vynechá, aby si trochu odpočinul. Tak jako to učinil například Jaromír Jágr. To jej však ani nenapadlo. "Pro každého je pocta být na Utkání hvězd," odmítl takovou možnost kladenský odchovanec.

Reklama

Související témata: