Hlavní obsah

V Utkání nadějí NHL zvítězil Východ nad Západem 9:8

DALLAS

Hokejisté Východní konference zdolali v Utkání nadějí NHL v předvečer 55. All Star Game v Dallasu Západ 9:8. Dvěma brankami a čtyřmi asistencemi k tomu přispěl útočník Zach Parise. Dvaadvacetiletý talent New Jersey si tak vysloužil cenu pro nejužitečnějšího hráče.

Článek

V dresu Východu se zaskvěl také o tři roky mladší Phil Kessel z Bostonu. Mladík, jemuž museli lékaři v polovině prosince kvůli nálezu rakoviny odstranit pravé varle, zaznamenal tři branky a jednu přihrávku. Dvěma góly přispěl i slovenský bek Andrej Meszároš z Ottawy.

Kessel dovršil hattrick v 24. minutě a zvýšil na 9:4. Hráči Východu už potom slovenského brankáře Petera Budaje z Colorada nepřekonali a Západ mocně finišoval, ale ztrátu nedotáhl. Největší šanci spálil 30 vteřin před koncem Jussi Jokinen z Dallasu, který byl nejníže draftovaným hráčem zápasu. Dallas si svého současného specialistu na samostatné nájezdy vybral v roce 2001 až v šestém kole draftu jako celkově 192. v pořadí.

Na straně poražených byl jediný český zástupce v duel nadějí, obránce Ladislav Šmíd z Edmontonu, a zaznamenal jednu asistenci. Slovinský útočník Anže Kopitar z Los Angeles po jeho přihrávce ve 14. minutě svých druhým gólem snížil na 3:4.

Západní konference - Východní konference 8:9 (2:3, 1:3, 5:3)
Branky: 1. a 14. Kopitar (na druhou Šmíd), 24. a 28. Carle, 25. a 26. Getzlaf, 5. J. Jokinen, 28. Radulov - 11., 22. a 24. Kessel, 2. a 23. Parise, 10. a 20. Meszároš, 4. Ryan Whitney, 18. Ranger.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články