Hlavní obsah

Jágr s Eliášem v ohrožení! Nahání je ruský snajpr

Jaromír Jágr a Patrik Eliáš by se nejspíš měli začít bát. Ve statistikách NHL, ohledně bodů nasbíraných v prodloužení zápasů v základní části slavné zámořské soutěže, jimž české duo vládne, je totiž vážně ohrožuje ruský car Alexandr Ovečkin. Kapitán Washingtonu jede jako mašina. Střílí góly, přihrává, je prostě k neudržení a NHL mu leží u nohou. Naposledy bohatýr s osmičkou na dresu bodoval v prodloužení nedělní bitvy Capitals s Jezdci z New Yorku.

Foto: Nathan Denette, ČTK/AP

Hvězda Washingtonu Capitals Alex Ovečkin (8) slaví

Článek
Fotogalerie

Nejvíc bodů v prodloužení v historii NHL nasbíral dosud Patrik Eliáš, bývalý útočník New Jersey Devils. Na kontě jich má český Ďábel 37. O dva body méně v přídavku nad rámec řádné hrací doby v zámoří zaknihoval legendární Jaromír Jágr. Své zámořské statistiky už obě české legendy nevylepší. Eliáš ukončil kariéru a chlapík s 68 na dresu válí po roční odmlce jen v české druhé nejvyšší soutěži za Rytíře Kladno.

A tak se k nim rychlostí blesku blíží Rus Ovečkin, jemuž chybí už jen jediný bod, aby v tomto hodnocení vyrovnal zatím „stříbrného" Jágra. Naposledy si Rus připsal áčko v prodloužení nedělní bitvy s Rangers. Odvážně se vrhl po puku a šťouchl do něj, touš se šoural směrem za brankovou čáru. Gól nakonec slavil jiný Rus v dresu Capitals - Jevgenij Kuzněcov - nicméně o Ovečkinově asistenci nebylo pochyb.

Kdo čekal, že po zisku Stanley Cupu, ztratí zkušený útočník motivaci, nejspíš na jeho manévry zírá s otevřenou pusou. Ovečkin je historicky nejlépe bodujícím Rusem v NHL, v této sezoně vede tabulku střelců, nasázel už 44 gólů. A teď je blízko dalšímu rekordnímu zápisu.

Reklama

Související témata: