Hlavní obsah

Bulis vyvrací, že by chtěl odejít z Vancouveru

VANCOUVER

Zatímco měli hokejisté z NHL volno a ti nejlepší si užívali účast na Utkání hvězd, český útočník Jan Bulis musel vyvinout značné úsilí a vysvětlovat nedorozumění se zámořskými novináři. Ti minulý týden napsali, že český reprezentant není ve Vancouveru spokojený s časem na ledě a chtěl by z kanadského klubu odejít. Bulis to ale vyvrací.

Článek

"Je neuvěřitelné, jak se to vyvinulo," cituje Bulise deník The Province z Vancouveru. "Nikdy jsem neřekl: Chci pryč. A nikdy jsem také nemluvil o výměně. Nevím, kde se to vzalo. Měl jsem jen společnou schůzku s mým agentem a Davem Nonisem (generální manažer Vancouveru)." Schůzka proběhla poté, co Bulis na začátku ledna strávil v zápase na ledě Calgary pouze něco přes devět minut. Do té doby byl přitom zvyklý hrát v průměru kolem patnácti minut za zápas.

Nonis v pondělí odcestoval a není momentálně k zastižení, ale hráčův agent Jiří Crha se svého svěřence zastává. "Honza si předtím nic nevymýšlel - prostě jen řekl, co si myslí. A nemyslím si, že by jej Vancouver angažoval, aby ho pak vyměnil. Možná jen mají rozdílný pohled na to, jak jeho potenciál využít," tvrdí Crha.

Klíčem je hrát pravidelně přesilové hry?

Bulisovi jde hlavně o to trávit na ledě víc času, především při přesilových hrách. V posledních případech při nich dostával důvěru jen minimálně. Na druhou stranu je třeba poznamenat, že se český útočník během svého angažmá ve Vancouveru potýká s velkou nedisciplinovaností. Mezi hráči-nebitkaři má nejvyšší počet trestných minut, třicet z oněch 46 přitom vyfasoval za zbytečná hákování. V kanadském bodování má přitom jen šestnáct bodů, což je na hráče, kterému klub platí 1,3 miliónu dolarů ročně, dost málo.

"On ví, že může být produktivnější, ale potřebuje hrát přesilovky, kde se sbírají body," říká Crha. Bulis v prvním měsíci ve Vancouveru trávil na přesilových hrách hodně času, pak už sice čím dál méně, ale přesto hrál. Jenže během 47 zápasů dokázal při početní výhodě skórovat pouze jednou. I proto v zámoří spekulují o jeho výměně, naposledy se mluvilo o přesunu do Columbusu.

Reklama

Související témata: