Hlavní obsah

Unikátní průzkum mezi hokejisty. Jméno nejpřeceňovanějšího hráče NHL vás možná překvapí

New York/Praha

Šest týdnů prováděli reportéři portálu The Athletic u 198 současných hokejistů z NHL průzkum, který obsahoval několik otázek. Ta nejzásadnější zněla, koho samotní hráči považují za nejpřeceňovanějšího plejera v soutěži. Téměř čtvrtina respondentů se shodla na jménu obránce Nashvillu P. K. Subbana.

Foto: Mark Humphrey, ČTK/AP

Průzkum mezi hráči P.K. Subbanovi zřejmě moc radosti neudělal.

Článek

Anketa probíhala mezi 100 hráči z týmů působících ve Východní konferenci NHL a 98 hráči ze Západní konference. I pod zárukou anonymity ale část hokejistů na některé otázky odmítla odpovědět.

Při hledání nejpřeceňovanějšího hráče NHL přišla odezva od 63 procent respondentů. Alespoň jeden hlas dostalo 46 hráčů.

Foto: Jeff Curry, Reuters

P.K. Subban z Nashvillu vyváží puk v zápase se St. Louis.

„Vítězem" se možná trochu překvapivě stal kanadský obránce Nashvillu P.K. Subban. Muže, který je s 9 miliony dolary nejlépe placeným obráncem této sezony NHL, označilo ze nejpřecovanějšího hráče 23 procent respondentů.

Druhý skončil útočník Winnipegu Patrik Laine (9 procent), třetí byl obránce Floridy Aaron Ekblad (6 procent). První pětku pak se čtyřmi procenty hlasů uzavřeli další beci - Dion Phaneuf z Los Angeles a Erik Karlsson ze San Jose.

Foto: Stephen R. Sylvanie, Reuters

Kapitán Floridy Aleksander Barkov je podle průzkumu nejpodceňovanějším hráčem NHL.

Za nejpodceňovanějšího hráče byl naopak označen finský kapitán Floridy Aleksander Barkov, který získal 26 procent hlasů. Druhý skončil se ztrátou 18 procent centr Tampy Brayden Point.

Nejpopulárnějšími trenéry se stali Gerard Gallant z Vegas a Jon Cooper z Tampy Bay (shodně získali 23 procent hlasů). Pátou příčku obsadil kouč Columbusu John Tortorella, který však zároveň skončil na čele žebříčku trenérů, pod kterými by hokejisté hrát nechtěli. S třiceti procenty překonal Kena Hitchcocka z Edmontonu (27 procent).

Foto: Charles Leclaire, Reuters

Kapitán Pittsburghu Sidney Crosby.

Souboj o aktuálně nejlepšího hráče NHL suverénně vyhrál kapitán Pittsburghu Sidney Crosby. (48 procent), kapitán Edmontonu Connor McDavid získal na druhém místě 25 procent hlasů. Gólmanem, jehož by hráči chtěli mít za svými zády v rozhodujícím sedmém zápase play off, je Carey Price z Montrealu (28 procent).

Reklama