Hlavní obsah

Ty zku*venej bu**rante! Hvězda NHL si zadělala na obrovský problém

Toronto/Praha

Zadělal si na problém. A pořádný. Kanadský hokejový obránce Toronta Morgan Rielly v pondělním utkání NHL proti Tampě Bay slovně zaútočil na hlavního rozhodčího Brada Meiera a použil při tom homofobních urážek. Incident už začalo vedení soutěže řešit.

Foto: Christopher Katsarov, ČTK/AP

Hokejový obránce Toronta Morgan Rielly.

Článek

Rielly, mistr světa z roku 2016, se v závěru druhé třetiny při přesilovce svého týmu vracel do obranného pásma, když televizní mikrofony zachytily, jak pořvává na Meiera „You Fu*king F*ggot", tedy v překladu „Ty zku*venej bu**rante".

Vedení NHL už avizovalo, že si je informace o homofobním chování hvězdného obránce vědomé a událostí se zabývá. Dokud nebude vše vyšetřené, nebude poskytovat žádné další vyjádření.

Generální manažer Toronta Kyle Dubas v oficiálním prohlášení chování Riellyho, který je s 65 kanadskými body druhým nejproduktivnějším obráncem celé NHL, odsoudil.

„Klub si je vědom zpráv o homofobním pokřiku, který byl použit během pondělního zápasu Maple Leafs proti Lightning. Problém homofobie je jedním z těch, které hokejový klub Toronto Maple Leafs důrazně odsuzuje a bere velmi vážně. Komunikujeme s NHL a plně kooperujeme s jejím vedením," uvedl Dubas.

Podobným incidentem se NHL zabývala už před třemi lety. Tehdy se homofobních výrazů na adresu rozhodčího dopustil bývalý útočník Chicaga Andrew Shaw, který se následně omluvil. Vedení soutěže mu v play off zastavilo činnost na jedno utkání a udělilo mu pokutu pět tisíc dolarů (zhruba 115 tisíc korun).

Reklama

Související témata: