Hlavní obsah

Tragédie v NHL. Spoluhráč tří českých hokejistů přišel o dceru

San Jose/Praha

Tragická událost zasáhla útočníka San Jose Evandera Kanea a jeho rodinu. Manželka sedmadvacetiletého Kanaďana v šestadvacátém týdnu těhotenství potratila. Kaneovi vedení Žraloků umožnilo opustit tým a být se svou ženou.

Foto: Profimedia.cz

Útočník San Jose Evander Kane si prochází těžkým obdobím.

Článek

„Rád bych poděkoval každému, kdo mé ženě a mně nabízel pomoc během tohoto extrémně náročného období. Během víkendu, ve 26. týdnu těhotenství, zemřela naše dcera Eva. Jako nastávající rodiče nás to zlomilo," uvedl v emotivním příspěvku na Twitteru spoluhráč českých hokejistů Tomáše Hertla, Lukáše Radila a Radima Šimka.

„Dostáváme spoustu podpory od rodiny a přátel, kterým chceme upřímně poděkovat. Stejně jako naší rodině Sharks, za její podporu, soucit a umožnění, abych byl v tuto dobu se svou rodinou," pokračoval Kane, který za Žraloky nehrál od 26. února, kdy si poranil břišní svalstvo.

„Moje rodina a já jsme zdrcení. Slova nedokážou popsat, jak nadšení jsme byli, že na tomto světě přivítáme dcerku a budeme u toho, jak vyrůstá. Evo, byla jsi absolutně největším darem našich životů a jsme vděční za všechnu radost, kterou jsi nám za tak krátký čas přinesla," napsal Kane.

„Ačkoliv jsme zničení, že s námi nemůžeš zůstat, tvoje máma i já budeme vždycky chovat v srdcích ten čas, který jsme s tvou krásnou duší strávili. Navěky tě budeme milovat," uzavřel útočník, který v probíhající sezoně NHL zaznamenal v 64 zápasech 27 gólů a 24 asistencí.

Reklama

Související témata: