Hlavní obsah

Škoulův tým vítězí a užil si teplé počasí ve Phoenixu

Jak je venku? Otázka, kterou denně pečlivě rozebírá na pět miliónů obyvatel Minnesoty. O starost méně mají tamní hokejisté Wild, jež na tři dny vystřídali třeskutou zimu za hřejivé arizonské slunce. Oči z rtuti teploměru spustil také český obránce Martin Škoula, jenž v rozhovoru pro Sport.cz přiblížil současnou situaci u Divočáků.

Článek

Na ledě konkurenčního Phoenixu jste v sobotu uhájili těsné vítězství 1:0. Co rozhodlo o vašem úspěchu?

Nebylo to zrovna naše nejvydařenější utkání. Hráli jsme však dobře v naší třetině, nepustili je do větších šancí a výborně zachytal gólman (Niklas Bäckström).

V Západní konferenci jste na osmém, tedy posledním postupovém místě. Dva body z Arizony jsou tedy hodně důležité, že?

Určitě. Při pohledu na tabulku je jasné, že nikdo nemá nic jistého. Bojovat se bude do posledního zápasu. Phoenix je jedním z týmů, které by nás ještě mohly ohrozit a výhrou jsme je odsunuli trochu zpět.

Utkání rozhodl jedinou brankou uzdravený Marián Gáborík. Jak mužstvu pomohl jeho návrat do sestavy?

Marián je hráč, který dokáže dát gól z každé pozice. Rozhoduje zápasy, jeho přítomnost je znát. Stačí mu jediná šance a on ji promění. Potvrdilo se to ostatně i proti Coyotes.

V předešlých sezónách vítězil váš tým zejména před domácím publikem. V roce 2007 se situaci obrátila. V osmi duelech venku jste soupeři podlehli pouze jednou. Kde nastala změna?

Nehráli jsme stejně jako doma. Nedrželi jsme se domácího systému, což se taky negativně odrazilo na výsledcích.

Do Phoenixu jste přiletěli z Colorada. Teplotní rozdíl mezi oběma městy je přes čtyřicet stupňů Celsia. Je to příjemný skok?

Rozhodně. Člověk se cítí mnohem příjemněji, když se může projít venku na sluníčku.

Přibalil jste si do kufru kraťasy?

Ne, to my bohužel nemůžeme. Všude je povinný oblek.

Reklama

Související témata: