Hlavní obsah

Jágra trápí kyčel a špatné závěry zápasů Rangers

NEW YORK

Hokejisté New York Rangers urputně bojovali v poslední minutě úterního utkání NHL proti Detroitu o vyrovnání. Trenér Tom Renney odvolal za stavu 3:4 brankáře a poslal na led šest hráčů. Ten nejlepší z nich ale chyběl. Kapitán týmu Jaromír Jágr sledoval dramatický závěr zápasu jen ze střídačky, údajně jej trápily bolesti kyčelního kloubu.

Článek

"Škublo ho někde ve svalu, proto nemohl jít," vysvětloval po zápase kouč Renney. "Problémy s kyčlí, stalo se to při posledním střídání," doplnil jej Jágr. "Doufám, že se to zlepší. Když jsem pocítil bolest, raději jsem led opustil. Není důvod na to tlačit. Když se něco takového stane a vy tomu nedáte pokoj, ještě se to o dost zhorší," dodal český útočník.

Jágrovi vystavil stop obránce Detroitu Mathieu Schneider, když jej trefil necelou minutu a půl před koncem zápasu. Kapitán Rangers poté zamířil na střídačku a místo něj šel na led slovenský útočník Marcel Hossa. Rangers už vyrovnat nedokázali a prohráli potřetí za sebou, pokaždé ztratily body v závěrečné třetině.

"Je to strašný pocit. Nevím, jak to vysvětlit. Prostě se to zase stalo. Vedeme o jeden nebo dva góly, pak soupeř skóruje, a my zkolabujeme. Nevím, proč," nedokáže to Jágr pochopit. Do dalších zápasů mohou Rangers počítat s posilou v útoku, za práva na Jana Marka získali z Los Angeles útočníka Seana Averyho. "Doufejme, že nám pomůže. Ale právě teď toho potřebujeme víc, než Seana Averyho," komentoval to Jágr, který doufá, že bude moci nastoupit ve středečním zápase proti New Jersey.

Reklama