Hlavní obsah

Vašíček: Už jsem nechtěl dál v Nashvillu čekat na šanci

Michal OsobaSport.czPrávo

Český útočník Josef Vašíček se před blížící uzávěrkou přestupů v zámořské National Hockey League vrací do kádru Caroliny se kterou v minulé sezóně získal Stanleyův pohár. Šestadvacetiletý urostlý hráč přestoupil v létě do Nashvillu, kde nastoupil k 38 duelům, v nichž vstřelil čtyři góly a přidal devět asistencí. Příliš důvěry se mu ale od trenéra Predátorů Trotze nedostávalo.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Josef Vašíček se Stanleyovým pohárem.

Článek

Jak jste přijal výměnu zpátky do Caroliny? Bral jste to jako vysvobození, když jste v Nashvillu nedostával tolik příležitostí?

Určitě jsem rád, že to takhle dopadlo. V Nashvillu jsem nehrál tolik, jak bych chtěl, navíc jsem se teď vrátil do prostředí, které dobře znám a lidi tady zase znají mě.

Dal jste k výměně nějaký podnět? Bavil jste se o své situaci s trenérem či manažerem Nashvillu?

Určitě jsem se to snažil řešit, ale nechával jsem to spíš na agentovi. Už jsem nechtěl čekat, to jsem dělal dost dlouho a šance pořád nepřicházela. Stejně jako každý hráč jsem chtěl hrát co nejvíc, a tam to nebylo možné. Proto jsem strašně rád, že to takhle dopadlo.

Taky váš určitě těší, že si zase zahrajete na centru, ne na křídle, kam vás kouč Nashvillu Trotz stavěl.

To je další pozitivum té výměny. Jsem rád, že si v Carolině zahraju tak, abych měl z hokeje radost.

Váš návrat musí těšit i Františka Kaberleho.

Nebylo to pro něj jednoduché, teď tu byl jediný Čech, navíc po zranění dlouho nehrál. Myslím, že jsme oba rádi, že si spolu zahrajeme.

Byl jste ho navštívit během přestávky pro All Star Game. Napadlo vás tehdy, že za Carolinu budete zase hrát?

Chtěl jsem se za Ferim stavit, navíc jsem sem jel za doktory kvůli rehabilitaci. Ale tehdy mě vůbec nenapadlo, že bych se sem vrátil jako hráč. Ale, když jsem přemýšlel, kam bych mohl odejít, říkal jsem si, že by bylo hezké se vrátit zrovna sem.

Zmínil jste rehabilitaci, za poslední sezónu jste si jí "užil" dost. Dalo se vaše tělo dohromady, když jste nebyl v Nashvillu tak vytěžovaný?

Člověk si říká, že když moc nehraje, dá se tělo do kupy, ale ono je to přesně obráceně. Když člověk hraje, ta zranění tolik nevnímá.

Jak na tom tedy vaše operované koleno aktuálně je?

Celkem dobře. Křížový vaz určitě už není takový jako předtím, občas bolí, ale hrát se s tím dá.

O pár dnů jste minul návštěvu u prezidenta Bushe, který pozval tým jako ocenění za zisk Stanley cupu v minulé sezóně. Mrzí vás to?

Je škoda, že to nevyšlo, ale nedá se nic dělat. Určitě by to byla hezká zkušenost.

Reklama