Hlavní obsah

Weekes se zranil, Rangers spoléhají na Lundqvista

NEW YORK

Klub zámořské NHL New York Rangers zařadil na listinu zraněných hráčů svou brankářskou dvojku Kevina Weekse. Ten si při úterním tréninku namohl stehenní sval a vedení týmu zatím netuší, jak dlouhá bude jeho vynucená pauza.

Článek

Jedenatřicetiletý Weekes přitom nenastoupil od 11. ledna a velkou tíhu odpovědnosti při honbě Rangers za pozicemi pro play off tak musí nadále nést samotný Henrik Lundqvist. K němu klubové vedení povolalo z farmy v Hartfordu Stephena Valiguetta.

Samotnému Lundqvistovi ale velké vytížení nevadí. "Pokud hrajeme tak, jak jsme hráli poslední dobou, a nenecháváme soupeře, aby si vytvořil příliš šancí, necítím se zdaleka tolik unavený jako před přestávkou kvůli utkání All Star," řekl Lundqvist. "O té pauze jsem si navíc odpočinul a teď se cítím moc dobře. Zvlášť, když vyhráváme," dodal čtyřiadvacetiletý Švéd.

Weeksova bilance v této sezóně není nikterak oslňující. Ze 14 utkání vychytal jen čtyři výhry, průměrně inkasoval 3,39 gólu za zápas a úspěšnost zákroků má jen necelých 88 procent. Naproti tomu Lundqvist už se podepsal pod 23 výher ze 45 zápasů, do nichž zasáhl, a průměrně pustil 2,65 branek za utkání při úspěšnosti zákroků 90,7 procenta.

Reklama