Hlavní obsah

Zraněný Špaček si od hokeje odpočine několik týdnů

BUFFALO

Tři až čtyři týdny by podle zámořského tisku měl chybět v sestavě Buffala český hokejový obránce Jaroslav Špaček. Olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa si v sobotním zápase proti Calgary při blokování střely poranil levou ruku. Ještě ve středu se sice objevil na ledě HSBC arény, ale pouze si zabruslil. Na zápasový návrat musí kvůli prasklé kosti ještě dlouho zapomenout.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Jaroslav Špaček na tréninku reprezentace ve Vídni

Článek

"Snad se vrátí dříve. Bude záležet na tom, jakou bude mít v ruce sílu a jak ho to bude bolet. Možná nám ale bude chybět ještě déle," uvedl trenér Lindy Ruff pro internetový server The Buffalo News.

Špaček se přitom v duelu proti Flames vrátil do sestavy po problémech s kolenem. "Je to o to horší, že se jedná o ruku, která je pro něj jako obránce nejdůležitější," poukázal Ruff na to, že ofenzivně laděný bek drží drží hokejku zejména levou rukou. "Až bude mít dostatek síly a bude v pořádku, začne hrát," dodal trenér nejlepšího celku Východní konference.

Samotný třiatřicetiletý rodák z Rokycan nebyl ze svého stavu nadšený. "Je to na pytel... Ruka natejká, je celá modrá, moc dobře to nevypadá," řekl Špaček deníku Sport.

Podle rentgenového vyšetření má prasklou kost na malíkové straně ruky. "Dostal jsem ochrannou dlahu na suchej zip a jen čekám, až otok splaskne. Víc ani dělat nejde. Jenom lehce cvičit prsty. Naštěstí jde jen o prasklinu. Kdyby se mi kost zlomila celá, šrouby by mě neminuly," uvedl. Otok by se měl vstřebat v příštím týdnu.

Sezóna už skončila pro Gaustada

Bývalý český reprezentant přišel do Buffala před začátkem probíhající sezóny jako volný hráč a podepsal se Sabres tříletý kontrakt s platem znějícím na celkem 10 miliónů dolarů. Až do příchodu útočníka Briera byl nejlépe placeným hráčem celého týmu.

V dosud odehraných 53 zápasech zaznamenal 20 bodů za pět gólů a 15 asistencí. Kromě toho zdobí jeho konto 18 kladných bodů za účast na ledě při vstřelených a inkasovaných brankách, což ho řadí na konec první dvacítky celé soutěže.

Špačkovy problémy nejsou jedinou zdravotní komplikací v týmu Sabres. Sezóna již skončila pro útočníka Paula Gaustada, který musel na operaci s poškozenými vazy na levé noze a hned o dva hráče přišel Ruff ve čtvrtečním vítězném zápase proti Edmontonu. Utkání nedohrál ruský útočník Maxim Afinogenov a Čech Jiří Novotný, který si při souboji s Mattem Greenem u mantinelu poranil kotník.

Reklama

Související témata: