Hlavní obsah

Tenkrát pomohl dvěma góly porazit Philadelphii

NEW YORK

Český útočník Petr Tenkrát se v pondělním utkání zámořské NHL dvěma góly zasloužil o vítězství hokejistů Bostonu nad Philadelphií 6:3. Odchovanec kladenského hokeje se trefil poprvé po 26 zápasech a svou pátou a šestou brankou v sezóně si řekl o ocenění pro nejlepšího hráče zápasu.

Článek

"Zrovna den před zápasem jsme se bavili o tom, že někteří hráči musejí přidat a začít také dávat góly," řekl kouč Bruins Dave Lewis. "Petr dneska ukázal, co v něm je. Má skvělou střelu, umí podržet puk a jsem opravdu rád, že se trefil," dodal Lewis.

Tenkrát byl v druhé třetině autorem dvou důležitých gólů. Nejprve v 32. minutě střelou zápěstím z levé strany útočného pásma dostal Boston do vedení 3:2, za čtyři minuty pojistil náskok čtvrtým gólem po dorážce před brankou. "Cítil jsem se dnes opravdu dobře a je neuvěřitelné, že se mi povedlo skórovat. Jsem šťastný, že jsem přispěl k vítězství mužstva," prohlásil Tenkrát.

Brankář Tomáš Vokoun byl vyhlášen třetí hvězdou utkání mezi Nashvillem a Phoenixem, které Predators vyhráli 4:1. Český gólman zlikvidoval 22 střel, o čisté konto jej připravil až necelé tři minuty před koncem zápasu Oleg Saprykin. Vokoun si navíc připsal asistenci u třetího gólu Nashvillu. Predators díky vítězství o bod přeskočili Detroit v čele tabulky Centrální divize a vrátili se tak na první místo celé Západní konference.

Kouč pochválil elitní formaci, i když nebodovala

Dvěma góly se o výhru Nashvillu zasloužil Scott Hartnell. Peter Forsberg, nová posila z Philadelphie, který hrál ve formaci s Paulem Kariyou a Martinem Eratem, vyšel i v druhém utkání bodově naprázdno. "Ale tenhle útok mohl klidně dát tři nebo čtyři góly. Pořád byli v útočném pásmu, měli tlak, byli hodně nebezpeční. Sice nebodovali, ale to přijde," pochválil nově složenou formaci trenér Barry Trotz.

"Rozumíme si, chce to jen čas a začne nám to tam padat. Vždyť jsem se s klukama poznal teprve před sobotním zápasem a s nadsázkou řečeno znám zatím jenom jejich jména," uvedl Forsberg.

Ostrované přerušili sérii Pittsburghu

Slovenský útočník Miroslav Šatan přispěl gólem a asistencí k vítězství New Yorku Islanders nad Pittsburghem 6:5. Rozhodující šestý gól vstřelil 29 sekund před koncem třetí třetiny Mike Sillinger a Ostrované tak ukončili úspěšnou sérii šestnácti zápasů, v nichž Pittsburgh bodoval.

Tučňákům nebyly v Nassau Coliseu nic platné ani mimořádné individuální výkony tří hráčů. Ryan Malone zaznamenal hattrick díky brankám v první minutě každé třetiny, Sidney Crosby si pojistil vedení v produktivitě ligy čtyřmi nahrávkami a o dvacet let starší Mark Recchi si připsal dva góly a tři nahrávky.

NY Islanders - Pittsburgh 6:5 (1:2, 3:2, 2:1)
Branky: 23. a 42. Simon, 15. Viktor Kozlov, 23. J. Blake, 29. Šatan, 60. Sillinger - 1., 21. a 41. Malone, 20. a 39. Recchi. Střely na branku: 30:30. Diváci: 15.472.
Philadelphia - Boston 3:6 (0:1, 3:3, 0:2)
Branky: 21. Upshall, 28. Carter, 37. Calder - 32. a 36. Tenkrát, 14. Sturm, 28. Axelsson, 44. Bochenski, 60. Savard. Střely na branku: 33:18. Diváci: 19.209.
Nashville - Phoenix 4:1 (1:0, 3:0, 0:1)
Branky: 19. Dumont, 21. Arnott, 26. A 26. Hartnell - 58. Saprykin. Tomáš Vokoun odchytal za Nashville celý zápas, z 23 střel inkasoval 1 gól a úspěšnost zásahů měl 95,7 procenta. Střely na branku: 35:23. Diváci: 15.862

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články