Hlavní obsah

Detroit s Haškem v brance podlehl Edmontonu na nájezdy

NEW YORK

Hokejisté Detroitu prohráli v pátečním utkání NHL s Edmontonem 3:4 po samostatných nájezdech a skončila tak jejich úspěšná domácí série třinácti vítězství za sebou. V brance Red Wings nastoupil Dominik Hašek, který pokryl třiadvacet střel hostí a u jednoho gólu domácích asistoval Jiří Hudler. Na druhé straně si bod za nahrávku připsal zadák Olejářů Jan Hejda.

Článek

Domácí tak zůstali jen jedno vítězství od vyrovnání klubového rekordu z roku 1965. "Série je u konce. Ale nesmíme se tím nějak zatěžovat. Můžeme jen jít dál a soustředit se na další zápasy," komentoval ukončení vítězné šňůry kouč Detroitu Mike Babcock.

V samotném utkání přitom Detroit dvakrát vedl, Oilers ale dokázali vždy srovnat krok a nakonec rozhodnout v penaltovém rozstřelu. "Dnes jsme dělali hrozně moc chyb. A to nás stálo zápas," prohlásil po utkání Hašek. Jeho protějšek, gólman Edmontonu Dwayne Roloson, byl o poznání spokojenější. "Je to pro nás velký úspěch. Dokázali jsme s nimi držet krok. Hráli jsme chytře, jednoduše a využili jsme naše šance," řekl Roloson po utkání novinářům.

Tampa Bay má v posledních týdnech skvělou formu, proti Bostonu ji však nepotvrdila a Lightning prohráli i čtvrté vzájemné střetnutí v této sezóně. Na konečných 2:6 snižoval svou devátou trefou tohoto ročníku český zadák Tampy Filip Kuba.

Kouč vzal prohru Tampy na sebe

Porážku na sebe vzal kouč Blesků John Tortorella. "Padá to na mou hlavu. Udělal jsem několik špatných rozhodnutí. To pak ovlivnilo i to, jak jsme hráli a bojovali. Za porážku nesu zodpovědnost já," řekl Tortorella po utkání.

Bruins tak zvítězili v osmém z posledních deseti utkání a posunuli se na jedenáctkou příčku tabulky Východní konference. Na osmou Carolinu ztrácejí pět bodů, stejně bodů jako oni ale mají i hokejisté New Yorku Rangers. Tampa Bay je v konferenční tabulce na třetí pozici díky svému vedoucímu postavení v divizi.

Dallas chce vyhrát divizi

Ve třetím pátečním utkání porazil Dallas před vlastním publikem rivala z Anaheimu 4:1 a snížil tak vedení Ducks v divizní tabulce na pět bodů. "Před několika měsíci se prvenství zdálo nemožné. Ale teď je to jiné. Chceme vyhrát divizi a tohle byl významný krok k tomuto cíli," řekl novinářům brankář Stars Mike Smith, který pokryl čtyřiadvacet střel hostů a byl zvolen první hvězdou duelu.

Domácí předvedli jeden z nejpovedenějších výkonů sezóny a jejich vítězství je o to cennější, že dokázali přehrát tak kvalitní celek. "Předčili jsme je ve všem, počínaje Smittym v brance," pochvaloval si trenér Stars Dave Tippett.

Statistika pátečních zápasů NHL:
Detroit - Edmonton 3:4 po sam. nájezdech (2:1, 1:1, 0:1 - 0:0)
Branky: 5. Zetterberg, 8. Holmström, 36. Filppula (Hudler) - 15. a rozhodující sam. nájezd R. Smyth, 33. Torres (Hejda), 49. Reasoner. Dominik Hašek odchytal za Detroit celý zápas, z 26 střel inkasoval 3 góly a úspěšnost zásahů měl 88,5 procenta. Střely na branku: 30:26. Diváci: 20.066.
Dallas - Anaheim 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Branky: 7. Nagy, 11. Barch, 34. J. Jokinen, 41. Lehtinen - 56. Perry. Střely na branku: 21:25. Diváci: 17.634.
Tampa Bay - Boston 2:6 (1:2, 0:2, 1:2)
Branky: 6. Boyle, 55. Kuba - 10. a 24. Boyes, 2. Sturm, 33. Kessel, 45. Bochenski, 50. Chistov. Střely na branku: 26:23. Diváci: 21.201.

Reklama

Související témata: