Hlavní obsah

Novotný se v NHL stěhuje z Buffala, Modrý se vrací do LA

Těsně před uzávěrkou přestupů v NHL změnil působiště i český hokejista Jiří Novotný. Momentálně zraněný hráč byl v úterý vyměněn z Buffala do Washingtonu za jiného útočníka Dainiuse Zubruse a švýcarského obránce Timo Helblinga. Sabres navíc museli přidat navrch právo výběru v prvním kole draftu 2007.

Článek

Třiadvacetiletý Novotný prožívá svou první celou sezónu v NHL, když dostal důvěru v 50 utkáních. Do statistik si připsal 13 bodů za šest branek a sedm finálních přihrávek. Celkem v zámořské lize nastoupil v 64 střetnutích a získal 16 bodů za osm gólů a stejný počet přihrávek.

Po necelých třech letech, kde působil v letech 1996-2004, se vrací do Los Angeles obránce Jaroslav Modrý. Šestatřicetiletý rodák z Českých Budějovic odchází z Dallasu společně s mladým Johanem Franssonem výměnou za dosavadního kapitána Kings Mattiase Norströma a Konstantina Puškareva.

Také Norström hrál za Los Angeles od roku 1996, kdy ho Králové získali z New Yorku Rangers v rámci velké výměny týkající se například i Jariho Kurriho či Martyho McSorleyho. Rodák ze Stockholmu byl v současném týmu Kings nejdéle sloužícím hráčem, celkově v NHL nastoupil k 823 zápasům, v nichž nasbíral 150 bodů a 613 trestných minut.

Smyth jde do NY Islanders

Hvězdný útočník Ryan Smyth, s nímž se vedení Edmontonu Oilers marně snažilo dohodnout na nové smlouvě, odchází do New Yorku Islanders. Výměnou za jednatřicetiletého hokejistu získal kanadský klub Roberta Nilssona, Ryana O'Marru a právo volby v prvním kole letošního draftu. Smyth, jenž si letos vydělá 3,5 miliónu dolarů, se po sezóně stane volným hráčem.

Vedení hokejistů Los Angeles Kings vyměnilo svého kapitána a dlouholetou oporu Mattiase Norströma do Dallasu. Pětatřicetiletý obránce putuje z nejhoršího týmu Západní konference NHL do Texasu za dosud nezveřejněnou protihodnotu.

V NHL změnil dres i zkušený útočník Bill Guerin. Jeden z nejžádanějších hokejistů v zámořské lize, kteří byli na listině nechráněných hráčů před dnešní uzávěrkou přestupů, odešel ze St. Louis do San Jose. Opačným směrem míří devětadvacetiletý finský útočník Ville Nieminen, devatenáctiletý nadějný centr Jay Barriball a právo volby v prvním kole draftu 2007.

Reklama

Související témata: