Hlavní obsah

St. Louis - San Jose 2:1Stav série 2:2Hertl skóroval, Žraloci však ztratili vedení v sérii

St. Louis

Finále Západní konference play off NHL se ještě dramatizuje. V noci na sobotu se hokejistům St. Louis podařilo na vlastním ledě zvítězit nad San Jose 2:1 a srovnali tak stav série na 2:2. Jediný gól poražených vstřelil český útočník Tomáš Hertl.

Foto: Jeff Roberson, ČTK/AP

Český hokejista Tomáš Hertl (48) překonává Jordana Binningtona v bráně St. Louis.

Článek

Byla odehrána půlminuta utkání, když Alexander Steen zaskočil za bránou Brenta Burnse, ten stihl rozehrát jen k Ivanu Barbaševovi, jenž se vzápětí prosadil střelou z úhlu.

Bluesmani dokázali ještě do konce první třetiny zvýšit na 2:0, když při přesilové hře pálil od modré čáry Vladimir Tarasenko a ve změti bruslí a hokejek se kotouč odrazil do brány. Branka byla připsána Tyleru Bozakovi.

Ve druhé dvacetiminutovce gól nepadl a tak třináct minut před koncem utkání Žraloci udeřili z přesilové hry. Brent Burns pálil zpoza kruhů, Jordanu Binningtonovi propadl kotouč mezi betony a Tomáš Hertl skokem s nataženou holí doráželi do odkryté brány.

Na více se však hosté nezmohli. Jejich snahy končily především na skvěle chytajícím Binningtonovi, který pochytal dohromady 29 střel a byl vyhlášen mužem zápasu.

Za stavu 2:2 se tak série stěhuje do San Jose, kde se v neděli od 21 hodin našeho času odehraje pátý duel.

Finále Západní konference play off NHL - 4. zápas:
St. Louis - San Jose 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)
Branky: 1. Barbašev, 18. Bozak - 47. Hertl. Střely na branku: 22:30. Diváci: 18.496. Hvězdy zápasu: 1. Binnington, 2. Bozak, 3. Parayko (všichni St. Louis). Stav série: 2:2.

Reklama

Související témata: