Hlavní obsah

Rekord českého gólmana padl, překonal jej nečekaný hrdina

St. Louis

Dlouho bojoval o svou pozici ve farmářských týmech, ať už v AHL, či dokonce v nižší ECHL. Až na přelomu tohoto roku se 25letý hokejový brankář Jordan Binnington prosadil do NHL, nyní je tahounem St. Louis v cestě za Stanley Cupem. A ve vyřazovacích bojích stihl v noci na sobotu překonat klubový rekord.

Foto: Aaron Doster, Reuters

Jordan Binnington, brankář St. Louis Blues.

Článek

Gólman St. Louis posunul týmové maximum v počtu vychytaných výher během jednoho play off (10). Před letošní vyřazovací částí se o rekord dělili Roman Turek (2001) s Brianem Elliottem (2016).

"Je to obrovská čest," řekl Binnington o zápisu do klubové historie po utkání, v němž inkasoval jen z dorážky Tomáše Hertla a 29 zákroky dovedl St. Louis k výhře 2:1. Série finále Západní konference NHL je tak vyrovnána na 2:2.

"Užívám si to tu a skvělou práci odvádějí spoluhráči. Také dnes limitovali jejich šance, podali jsme kompletní týmový výkon a já se jen snažil dělat to, od čeho tu jsem," řekl kanadský brankář, který je také desátým nováčkem v historii NHL s alespoň deseti vychytanými výhrami v jednom play off.

Za své výkony v této sezoně se také dočkal nominace na Calder Trophy pro nejlepšího nováčka soutěže. Dalšími dvěma finalisty jsou mladí Švédi Rasmus Dahlin a Elias Pettersson.

Reklama