Hlavní obsah

Hemský si zranil rameno, pro Martínka asi sezóna skončila

Aleš Hemský si v sobotním utkání NHL proti Calgary obnovil po srážce se Stuartem zranění pravého ramena. Kvůli stejným problémům vynechala 23letá opora Oilers na začátku prosince osm zápasů. Současná doba léčení Hemského dosud není známa. To obránce New York Islanders Radek Martínek už zřejmě do letošní sezóny NHL nezasáhne.

Článek

Jednatřicetiletý Martínek se měl podle původních optimistických předpokladů po zlomenině pravého kotníku vrátit do sestavy v polovině března, ale podle deníku Newsday je léčba komplikovanější a Ostrované už služby dvojnásobného mistra světa v ročníku nevyužijí.

Martínek, ceněný především za svou defenzivní práci, v této sezóně zaznamenal v 43 zápasech 17 bodů za dvě branky a patnáct asistencí. Mimo hru je od začátku února. Ze svých plánů si může škrtnout bývalého hráče Českých Budějovic pro mistrovství světa v Moskvě i trenér české reprezentace Alois Hadamczik.

Hemský, který v létě podepsal s Edmontonem novou šestiletou smlouvu na 24,6 miliónu dolarů, je po odchodu Ryana Smythe do New Yorku Islanders druhým nejproduktivnějším hráčem Oilers za krajanem Petrem Sýkorou. V 57 utkáních nasbíral 49 bodů za devět branek a 40 asistencí.

Špaček je blízko návratu

Naopak brzy by se mohl po zlomenině levé ruky vrátit obránce Jaroslav Špaček. Už  dostal od lékařů povolení trénovat a do týdne až deseti dnů by mohl být zpátky v sestavě Buffala. Uvedl to deník Buffalo News. Třiatřicetiletý olympijský vítěz z Nagana a trojnásobný mistr světa se zranil v polovině února v duelu s Calgary při blokování střely.

Špaček, který přišel do Buffala loni v létě jako volný hráč z Edmontonu, v této sezoně nasbíral v 53 zápasech 20 bodů za pět gólů a 15 asistencí. Letos se opět snaží dostat do vybrané společnosti hráčů, kteří dosáhli tzv. zlatého hattricku. K tomu chybí Špačkovi jen zisk Stanleyova poháru, od něhož byl v dresu Oilers jen krůček.

Reklama

Související témata: